Živanice v generálce porazily Ždírec, celková bilance přípravy: 4 výhry, jedna prohra!

02.08.2015 17:42

TJ Sokol Živanice - Tatran Ždírec nad Doubravou 4:1 (1:0)

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek (46. Sůra), Mocanu (46. Ferčák), Novák, Novotný (57. Trupl) - Polák, Herzán, Gorol, Hundák - Kakrda, Hlouš (46. O. Ujec).

BRANKY: Kakrda 3, Hlouš.

Živanice měly v první půli více ze hry a diktovaly tempo utkání. Už ve 13. minutě mohl Sokol vést po šanci Mocana, který hlavou jen těsně minul branku hostí. První gól však padl až po půlhodině utkání, kdy Kakrda naběhl zprava do vápna a šikovně našel Gorola. Ten z hranice vápna vypálil, ale jeho střelu ještě tečoval Hlouš – 1:0. O pár minut později mohl skórovat Polák, který obelstil zeď hostí a jeho pokus skončil těsně vedle levé tyče. Asi největší šanci první půle zaznamenal autor prvního gólu, když v těžké pozici ve vápně jen překopl odkrytou branku Ždírce.

Ve druhém poločase Sokol polevil a utkání nabylo čistě přátelského rázu, zlobit však nepřestal Kakrda. Ten se nejprve prosadil po individuální akci a zvýšil na 2:0. Hosté pak ještě snížili v 66. minutě pumelicí pod břevno, ale dva další zásahy Tomáše Kakrdy rozhodly o konečném vítězství Sokola Živanice v poměru 4:1. 

Další přípravné a pohárové zápasy

Čáslav - Živanice 0:1, Branka: M. Hlouš.

Živanice - Kratonohy 4:2, Branky: Hundák, Polák, Mayer, Gorol.  

Živanice - Benátky nad Jizerou 4:1, (předkolo Poháru FAČR). Branky: Kakrda, Mocanu, Trupl, Gorol.

Živanice - Převýšov 2:4, (1. kolo Poháru FAČR). Branky: Gorol, Kakrda.