Živanice v poháru porazily Čáslav a postupují do druhého kola!

01.08.2016 09:50

FK Čáslav - TJ Sokol Živanice 0:3 (0:1)
ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Sůra, Ferčák, Motyčka - Hundák, Herzán, Gorol (72. Polák), Janecký - Petrus, O. Ujec (79. T. Kakrda).
BRANKY: 35. Motyčká, 85. a 89. Janecký. ŽK: 1:0. DIVÁCI: 130.


V letošním ročníku MOL Cupu byly Živanice ušetřeny zápasu předkola a do poháru se zapojily prvním kolem. Soupeřem se stal FK Čáslav, který se kvalifikoval v předkole zápasem ve Vysokém Mýtě. Tým kouče Ujce tak cestoval na půdu loňského účastníka ČFL a zápas sliboval zajímavý náboj.

Domácí měli v první půlhodince mírnou převahu, ale hosté kontrovali nebezpečnými brejky. Z jednoho z nich se po deseti minutách zrodila nenápadná, přesto gólová šance Motyčky, jehož příčná střela těsně minula levou tyč domácí svatyně. O pár minut později zahrávali hosté roh a nadvakrát se v dobrém postavení nezadařilo Herzánovi ani Gorolovi, jejichž pokusy zblokovali obránci domácího mužstva. Hra se postupně vyrovnávala a zvýšená aktivita Sokola byla odměněna ve 35. minutě, kdy byl faulován Ujec, ke standardce se postavil Hundák a načechraný míč nekompromisně umístil Motyčka – 0:1.

Do druhé půle vstoupili aktivněji opět domácí, ale jejich tlak nenesl ovoce a náznaky šancí zkušeně likvidovala živanická obrana. Postupem času přibývalo nervozity, což neslo jistou nepřesnost v kombinaci na obou stranách. Domácí dvakrát zahrozili, ale k vyrovnání jejich úsilí nevedlo. Po hodině hry utnul tápání Sokola špílmachr Herzán, kterého zprava perfektně našel Buriánek. Jeho povedenou střelu ale domácí gólman zlikvidoval. A když domácí opět odmítli vyrovnání, přišel silný závěr hostí. Hru střední řady oživili Polák s Kakrdou, kdy prvně jmenovaný našel v 85. minutě Janeckého a ten nadvakrát zvýšil na 2:0 pro Sokol! V samém závěru pak Herzán prostrčil míč mezi domácími hráči na Janeckého a ten krásně zavěsil pod břevno – 0:3!                                                                                                  (JŠ)