Živanice vyhrály v Jablonci a přezimují na druhé příčce!

09.11.2015 07:56

Jablonec nad Jizerou - TJ Sokol Živanice 1:3 (1:1)

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Novák, Ferčák, Novotný - O. Ujec (82. Polák), Herzán, Gorol, Hundák (90. Hlouš) - M. Ujec (90. Sůra), Kakrda (70. Tulach).

BRANKY: 26. Crnkič - 21. a 66. M. Ujec, 52. Gorol. ROZHODČÍ: Ježek. ŽK: 4:7. DIVÁKŮ: 200.

Fotbalisté Živanic získali podruhé v sezoně plný počet bodů ve venkovním prostředí, když vyhráli v Jablonci nad Jizerou. Před posledním domácím zápasem proti Trutnovu již mají jistou druhou příčku po podzimu.

Živanický úspěch spočíval v dobrém týmovém výkonu, ke kterému přispěl důležitými zákroky i brankář Volšík. První gólovou akci rozehrál Gorol, který z přímého kopu našel M. Ujce, jenž v zakončení navázal na střeleckou formu z předchozího zápasu. Domácí ovšem za pět minut vyrovnali, když se po centru prosadil bosenský hráč Crnkič.

Další klíčové okamžiky následovaly v úvodu druhé půle. Ve 49. minutě nejprve Crnkič neproměnil penaltu, když poslal míč vedle. Zakrátko skončil míč v domácí síti, ale gól Kakrdy nebyl uznán kvůli ofsajdu. Další střela Gorola již zapadla do šibenice podle pravidel, a tak se Živanice znovu ujaly vedení. A to už nepustily. V 66. minutě se ještě M. Ujec prosadil v souboji, udělal kličku gólmanovi a do prázdné brány přidal třetí živanický gól.

uvedl o utkání Týdeník Pernštejn