11. kolo ČFL: FK Jablonec „B“ – TJ Sokol Živanice 3:2 (2:1)

21.10.2019 08:21

FK Jablonec „B“ – TJ Sokol Živanice 3:2 (2:1)

JABLONEC „B“: Vajner – Štěpánek (77. Helm), Dočekal, Koblížek, Skuhravý – Haitl (80. Munzar), Breda (71. Macháček), Daníček, Rozkovec, Peřina (46. Kinčl) – Velich (89. Buchlovský)

ŽIVANICE: Frydrych – Staněk, Buriánek, Motyčka (71. Gašpar), Vyšehrad – Polák, Herzán, Nikodem, D. Pánek (58. Hundák) – Petrus (46. Gorol), Štěpánek.

BRANKY: 7. Daníček, 46. Rozkovec, 65. Štěpánek – 18. Nikodem, 74. Hundák. ROZHODČÍ: Vít. ŽK: 1:2. DIVÁCI: 277.

Domácí šli do vedení už v samém úvodu, když Daníček propálil gólmana Frydrycha střelou z voleje – 1:0. Odpověď Sokola na sebe však nenechala dlouho čekat, když z prostoru před vápnem vypálil přesnou pecku k tyči Nikodém – 1:1. Obě mužstva se pak předháněla ve snaze o další vstřelenou branku. Na straně domácích zaznamenal nebezpečný pokus střelec první branky Daníček. Za Sokol se zastřeloval kapitán týmu Herzán, jehož pokus prosvištěl těsně nad Vajnerovou brankou. Dosud bojovné a v zásadě vyrovnané utkání skončilo první půlí pro hpsty nejhorším možným způsobem, když domácí kopali standardku proti Frydrychově bráně v nastaveném čase. K míči se postavil Rozkovec a ukázkovou trefou do šibenice nedal hostujícímu brankaři šanci – 2:1.

Druhý poločas začal trochu opatrně, oba týmy se nechtěly dopustit chyby a byla znát jistá opatrnost. První vážnou šanci zaznamenal Sokol, za který se v 60. minutě prezentoval pohlednou střelou Polák. Ten však následoval příklad kapitána svého týmu z prvního poločasu, když jeho střela prolétla těsně nad břevnem domácí branky. O pár minut později se kopal roh a radovali se domácí, když na zadní tyči byl dobře připravený jablonecký Štěpánek – 3:1. V další části dramatu se ale opět o body přihlásili hosté, když zhruba čtvrthodinku před koncem propadl míč ve vápně k volnému Hundákovi a ten se zblízka nemýlil – 3:2! Sokol v závěru utkání zapnul všechny přídavné motory, ale branka už, vzdor všem snahám Živanic, nepadla. Zvrat v utkání se tak nepovedl hostujícímu ostrostřelci Štěpánkovi, který tentokrát pálil z úhlu a ani pokus Herzána nemířil do brankové konstrukce (když opět smolně prolétl těsně nad břevnem). Sokol podal proti velmi dobře připravenému soupeři kvalitní výkon, tentokrát však rozhodla produktivita a chyběla špetka pověstného fotbalového štěstíčka.                                                                    (JŠ)

Jaroslav Vodička, trenér FK Jablonec B pro domácí web uvedl: „Trochu mě mrzí, že když už máme výborný vstup do utkání a dáme gól, tak místo aby nás to nakoplo, tak my přestaneme hrát to, co chceme. Před vyrovnáním přišla naše zbytečná ztráta a takhle kvalitní soupeř nás z toho hnedle potrestal. Vypadli jsme z toho. Něco jsme si řekli v kabině, malinko jsme to změnili a myslím si, že druhý poločas byl lepší. Nedokážu moc posoudit druhý inkasovaný gól, kdy se nám tam zjevil zakončující hráč sám ve vápně. Celkově si ale myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.“ 

Roman Oliva, trenér Živanic, hodnotil utkání pro Deník: „Setkali jsme se s dosud nejtěžším soupeřem. Jablonec začal aktivně a dostal se také do vedení. Potom jsme vyrovnali nejen hru ale i skóre. Bohužel v samotném závěru prvního poločasu jsme po standardní situaci inkasovali podruhé. Po změně stran jsme už byli lepší, nicméně soupeř nám unikl na dvě branky. Snížili jsme, ale vyrovnat se nám už nepodařilo. I když závěrečný nápor v podobě několika závarů k tomu vybízel. Myslím, že utkání by více slušela remíza.“