11. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice – Sportovní sdružení Ostrá 0:0, na penalty 3:2

24.10.2016 11:34

TJ Sokol Živanice – Sportovní sdružení Ostrá 0:0, na penalty 3:2

ŽIVANICE: Volšík - Motyčka, Sůra, Ferčák, Norek - Kakrda, Hundák (80. Gorol), Herzán, Polák - M. Ujec, Petrus (77. Janecký).

ROZHODČÍ: Krupa. ŽK: 2:4. DIVÁKŮ: 100.

Hosté vstoupili do utkání velmi aktivně a minimálně první čtvrthodinka patřila jen jim. Gólman Volšík byl však na místě, a tak se překvapení nekonalo. Hra se postupně vyrovnala a Sokol zaznamenal několik šancí. Jedna z těch pohlednějších byla k vidění v 18. minutě, kdy Norek přesně centroval do vápna, Milan Ujec však zblízka trefil pouze gólmana Havránka. O pár minut později byla k vidění podobná akce - autorem přesného centru byl Herzán, adresát přihrávky Petrus ale následně trefil „pouze“ břevno! A když se do konce poločasu přesně netrefil ani Polák, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá půle již mnoho fotbalové podívané nenabídla, oba týmy byly aktivní, ale míra chybovosti byla ještě vyšší než v první půli, a tak se nakonec diváci branky nedočkali. Oč byl divák ochuzen v rámci standardní hrací doby, bylo mu vynahrazeno v zajímavém penaltovém rozstřelu, který i přes zaváhání dvou domácích hráčů skončil vítězně, a to i díky Volšíkem vyčapané penaltě v páté sérii!

„Zápas to byl sice rychlý, ale z obou stran velmi nepřesný, což nakonec potvrdil i výsledek. My měli za celý zápas asi jedinou vážnější šanci a stejně na tom byl i soupeř,“ řekl po utkání Pernštejnu vedoucí týmu Živanic Richard Polák, který za velmi solidní výkon vyzdvihl kapitána Ondřeje Herzána. „Penalty jsou vždycky loterie, a tak to bylo i tentokrát. Jelikož Volšík poslední penaltu chytil, z bonusového bodu se radujeme my. Jinak je ale plichta v normální hrací době spravedlivá,“ dodal Polák.                              (JŠ)