14. kolo Divize C: FK Turnov - TJ Sokol Živanice 0:5 (0:1)

14.11.2016 18:49

FK Turnov - TJ Sokol Živanice 0:5 (0:1)

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Sůra, Ferčák, Norek - Hundák (80. Netuka), Polák, Herzán, Janecký (88. Siska) - Petrus, M. Ujec (75. Kakrda).

TURNOV: Hyka – Kordík, Tvrdý, Šimek (58. Papoušek), Cigánek (78. P. Havel) – Horák, Dlouhý (66. Š. Havel), Novotný, Sedláček - Benek, Beníšek.

BRANKY: 10. a 52. M. Ujec, 64. a 86. Janecký, 69. Hundák. ROZHODČÍ: Plzák. ŽK: 2:1. DIVÁKŮ: 150.

Těžký terén nesliboval příliš fotbalové podívané, lépe se však zorientovali hosté a šli už po deseti minutách do vedení. Sokol si v utkání vypracoval velkou řadu gólových příležitostí, ale brankostroj se naplno rozjel až ve druhé půli, čemuž přispěla i chaoticky působící obrana domácích. Vzhledem k vývoji utkání tak mohly „velký fotbal“ okusit i naše mladé pušky. Sečteno, podtrženo, tři body za venkovního „bůra“ zaslouží potlesk.

„Po celé utkání jsme byli jasně lepší a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Ne všechny jsme však proměnili. Naopak domácí se nedostali vůbec k ničemu,“ řekl po utkání Týdeníku Pernštejn vedoucí hostujícího týmu Richard Polák.

Po zápase se do hodnocení pustil také zkušený stoper Sokola Michal Ferčák: „Do Turnova jsme jeli s respektem, bilance posledních duelů sice hraje v náš prospěch, ale na tamním hřišti se může stát cokoli. Dle očekávání byl zápas odehrán na velmi nekvalitním terénu, což se na hře určitě podepsalo. Jsem však rád, že i když jsme neproměnili všechny šance, nakonec velmi slušných pět branek v domácí síti skončilo. Zápas jsme měli pod kontrolou a tedy zasloužené tři body pro Živanice.“ (JŠ)