15. kolo ČFL: FK DUKLA Praha „B“ – TJ Sokol Živanice 1:2 (1:2)

18.11.2019 08:34

FK DUKLA Praha „B“ – TJ Sokol Živanice 1:2 (1:2)

DUKLA: Šťovíček - Kosík (71. Kozel), Fišl, Kovernikov - Ullman, Trávníček, Kott, Lauko (63. Veniger) - Houha, Jakab (56. Palacios), Bezdička (56. Kim).

ŽIVANICE: Frydrych - Buriánek, Staněk, Vyšehrad, Polák - Langr, Herzán -  D. Pánek (67. Gorol), Petrus (91. Hundák), Nikodem (87. Motyčka) - Štěpánek  (80. Gašpar).

BRANKY: 21. Trávníček - 10. Vyšehrad, 25. Staněk. ROZHODČÍ: Vychodil - Tesař, Němec. ŽK: 2:1 (Ullman, Kozel - Polák). DIVÁKŮ: 50.

PRAHA - V posledním kole podzimní části Fortuna ČFL skupiny B získali živaničtí fotbalisté tříbodový zisk, když zdolali béčko Dukly Praha.

Domácí usilovali o rychlou kombinaci, ale již ve 3. minutě po centru Langra měl slibnou střeleckou příležitost Štěpánek, ale míč skončil těsně mimo branky Dukly. V 10. minutě ale centrovaný míč zblízka dostal do sítě soupeře živanický Vyšehrad - 0:1. V 15. minutě se ale dostal za živanickou obranu Trávníček a skóre bylo srovnáno - 1:1. Svěřenci trenéra Romana Olivy ale našli odpověď jen o několik minut později. Po centru Poláka hlavou dostal živanický tým do vedení hlavou obránce Staněk - 1:2. Ještě do konce první půle měl velkou šanci Petrus, který si naběhl na centr ze standardky Poláka, ale hlavou poslal míč mimo branku rezervy Dukly Praha.

Vstup do druhé půle vyzněl lépe pro živanický tým. Ve 49. minutě se po centru Štěpánka hlavou opřel do míče Štěpánek, ale gólman Šťovíček míč zázračně stačil odrazit. Vzápětí se prezentoval pěkným centrem Nikodem, avšak Staněk zblízka hlavou poslal míč jen těsně vedle branky Dukly... Domácí se poté znovu dostali do hry a prezentovali se rychlými protiakcemi. Do sestavy Dukly se dostaly dvě zahraniční tváře, ale živanická obrana v čele s bezchybným gólmanem Frydrychem jim skórovat nedovolila. Naopak dvakrát se dostal do slibné příležitosti agilní Staněk, ale gólman Šťovíček zůstal nepřekonán. Jednou domácího gólmana zachránila nastřelená tyč. Hosté již taktickou hrou těsné vedení udrželi a do tabulky si připsali tři body a po podzimu  si udrželi cennou třetí příčku.                                 (jma)

Roman Oliva, trenér Sokola Živanice uvedl pro Deník: „Konečně jsme zlomili to prokletí béček a bodovali naplno. Hrál se pohledný fotbal, otevřený z obou stran. Ujali jsme se vedení, ale soupeř poměrně rychle srovnal. My jsme si ještě rychleji vzali výhodu zpět. Jediné, co mě mrzí, že jsme neproměnili nějaké šance z toho velkého množství. Každopádně jsem spokojen. Na závěr podzimu to jsou krásné body. Zatím máme velice dobrou sezonu.“