15. kolo ČFL: TJ Sokol Živanice - FK Litoměřicko 0:1 (0:0)

19.11.2018 09:01

TJ Sokol Živanice - FK Litoměřicko 0:1 (0:0) 

ŽIVANICE: Hrnčíř – Polák, Košťál, Staněk, Motyčka – Gorol, Herzán, Ptáček, M. Ujec (55. Petrus), Hundák (82. Živný) – Štěpánek. 

BRANKY: 88. Verner. ROZHODČÍ: Ulrich - Hurych, Opočenský. ŽK: 1:1 (Košťál - Šutr). DIVÁKŮ: 170.

 

ŽIVANICE - Žádoucí tříbodový zisk v posledním podzimním kole se domácím nenaplnil. Přitom do vedení mohl Živanice dostat Hundák z penalty, ale neuspěl, gól Ujce hlavou sudí neuznal, a když si v 87. minutě naběhl Surnaj jako tank do živanických zadáků, po chvilce váhání nařídil sudí volný přímý kop, který šťastně zužitkoval Verner. Byla to jeho devátá podzimní trefa. K zisku bodu a možnému penaltovému souboji chyběly domácím jen tři minutky... 

Hosté byli v první půli pohybově lepším týmem, domácí hned v úvodu vyrobili chybu Hundákem, jehož pomalou „malou domů“ Hrnčíř stačil před dotírajícím soupeřem včas odvrátit. Z protiútoku po centru Herzáná pálil Hundák přes branku soupeře, slibný únik Štěpánka neměl žádoucí efekt, neboť před brankou živaničtí borci chyběli. Hosté byli rychlejší, přímočarý Surnaj několikrát naznačil, že při jeho rychlosti se jen těžko odděluje od míče. V 18. minutě pronikal Ptáček do vápna soupeře, byl faulován a sudí nařídil penaltu. Tu však váhajícímu Hundákovi vystihl gólman Ordelt. Ve 35. minutě dostal do ideální pozice zpětnou přihrávku Surnaj, ale přízemní střela těsně míjela živanickou branku. Ve 35. minutě po centru Ptáčka hlavou poslal Ujec míč za záda Ordelta, který šel do souboje později, ale sudí gól neuznal… (ofsajd Štěpánka?). Ve 44. minutě dostal pas rozeběhnutý Surnaj, ale sám před Hrnčířem ho nedokázal překonat. 

Ve druhé půl byli domácí útočnější, po trestňáku Gorola se ocitl před Ordeltem sám Motyčka, ale míč nestačil rezolutně zakončit. O chvíli později byl ve velké šanci Ujec a také nebyl úspěšný (navíc byl odmáván ofsajd). V 57. minutě po centru Gorola hlavičkoval Petrus, ale gólman soupeře byl pozorný. V 58. minutě zahrozili hosté, rychlonohý Štefko míč nalil Cháberovi, ale ten hlavou mířil těsně nad. V 78. minutě neobsazený Šimkovský z výhodné pozice pálil mimo. Rozuzlení přišlo tři minuty před koncem, kdy na hranici velkého vápna sudí odpískal problematický faul Košťála na Surnaje (podle videa živanický stoper odehrál míč…) a volný přímý kop se štěstím zvládl Verner a v posledním zápasu podzimu tak domácí prohráli 0:1, když druhý zápas za sebou vyšli střelecky naprázdno.

vyšlo 19. 11. 2018 v Týdeníku Pernštejn... 

 

Roman Oliva, trenér Živanic, řekl pro Deník: „Do zápasu jsme nevstoupili optimálně. Něco jsme si před utkáním řekli, ale plány nám nevyšly. Postupem času jsme se dostali do tempa. Zahrávali jsme pokutový kop, který jsme však neproměnili. Potom nám rozhodčí neuznal, podle mého názoru, regulérní gól. Ve druhém poločase to bylo nahoru – dolů. V závěru jsme udělali chybu, kterou jsme řešili faulem. No a po standardní situaci jsme inkasovali rozhodující gól.“