15. kolo divize C: TJ Sokol Živanice - FK Náchod 5:1 (3:0)

18.11.2016 14:10

TJ Sokol Živanice - FK Náchod 5:1 (3:0)

ŽIVANICE: Volšík (82. Vašíček) – Sůra, Ferčák, Norek (64. Motyčka), Buriánek - Janecký, Herzán, Hundák (61. Gorol), Polák – Kakrda, Petrus.

BRANKY: 12. Janecký, 26. Polák, 40. Herzán, 59. Ferčák a 62. Petrus - 52. Malý. ROZHODČÍ: Hrkal. ŽK: 1:4. DIVÁKŮ: 120.

Před výkopem tohoto utkání došlo na slavnostní poděkování dlouholetému hráči živanického Sokola Liviu Mocanovi. Liviu převzal od prezidenta klubu dres s číslem 15. Tedy s číslem, které symbolizuje počet let, které v Živanicích strávil.

Poslední podzimní duel této sezóny pak začal zostra, jako první mohli jít do vedení hosté, když rychlonohý Jimmy z velkého vápna pálil mezi tři tyče. Na čáře však jeho pokus na poslední chvíli zlikvidoval Michal Ferčák! Byli to však domácí, kteří se jako první radovali, když Petrus unikl po lajně a přesně našel Janeckého, který se prosadil v prostoru malého vápna – 1:0. Velkou šanci zaznamenal také Petrus, ke kterému se dostal míč po kolmici Herzán – Norek, avšak jeho zakončení nebylo ideální a míč skončil těsně vedle. První poločas nabídl pohlednou podívanou, k vidění byl útočný fotbal a hra se přelévala nahoru dolů. Nutno poznamenat, že řádově více šancí si vypracoval Sokol! Ve 26. minutě zvýšil Polák na 2:0, když výstavně vystřelil podél gólmana. Hosté se však nevzdali a ve 32. minutě zahrozil Malý, jehož pokus musel vytáhnout až Volšík. O pár minut později pálil po přihrávce Herzána Kakrda, jeho bombu však kryl gólman Hladík. Před koncem poločasu se ukázkově prosadil ještě kapitán Sokola Herzán, který se prokličkoval obranou hostí a zvýšil na 3:0 pro Živanice.

I přes tlak domácích vstoupili hosté do druhé půle ambiciózně, když už v 52. minutě snížili po střele Malého na 3:1. To však bylo z jejich strany vše. Živanice udávaly tempo hry a se stavem utkání se rozhodně nesmiřovaly. Pohlednou střelu z otočky, která však skončila v náručí hostujícího brankáře, předvedl v 56. minutě Kakrda. Zvýšená aktivita domácích přinesla své ovoce už v 59. minutě, kdy se po rohu prosadil v malém vápně číhající Ferčák – 4:1. O tři minutky později nadvakrát vystavil účet utkání Petrus, který uzavřel na konečných 5:1. Nic na tom již nezměnila ani tutovka, kterou odmítl Janecký a Kakrdou nastřelená spojnice branky hostí z 86. minuty. Sokol tak v pohledném a zajímavém utkání přehrál Náchod přesvědčivě a již ve třetím zápase v řadě vstřelil pět branek. (JŠ)