18. kolo ČFL: TJ Sokol Živanice - FC Loko Vltavín 0:2 (0:1)

11.03.2019 19:44

TJ Sokol Živanice - FC Loko Vltavín 0:2 (0:1) 

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Košťál, Staněk, Motyčka - Gorol, Herzán (D. Pánek) - Hundák (60. Polák), Petrus (63. Gašpar), Nikodem - Štěpánek (74. F. Pánek).

BRANKY: 13. Valíček, 56. Šípek. ROZHODČÍ: Martínek - Mrkáček, Řeháček. ŽK: 2:0 (Gorol, Buriánek). DIVÁKŮ: 130.

Fotbalové jaro bylo rozehráno. Živaničtí fotbalisté doma nenašli recept na čtvrtý celek tabulky, jímž jsou svěřenci trenéra Martina Frýdka. Výhrou v Živanicích tak trenér hostujícího celku oslavil svoje životní jubileum - padesátiny.

Za chladného počasí se hosté netajili touhou po tříbodovém zisku a na konci úvodní čtvrthodinky se jim podařilo jít do vedení, když Valíček po odraženém míči zblízka propálil gólmana Volšíka – 0:1. Domácí přidali na aktivitě, ale přízemní střela Hundáka šla mimo vltavínskou branku, Gorolova střela z dálky neměla potřebnou razanci. Hosté působili běhavějším dojmem, domácím chyběla kvalitní předfinální fáze a nevytvářeli si gólové šance. Ve 36. netrefil ideálně míč Motyčka, na druhé straně přízemní střelu Hovorky zmařil výtečně živanický gólman Volšík.

Po změně stran domácí usilovali o vyrovnání, ale šance Štěpánka skončila jen rohovým kopem a střelecký pokus Hundáka také neměl potřebné parametry. Nakonec udeřili znovu hosté v 56. minutě. Z ideální pozice umístil míč k tyči Šípek - 0:2. Poté chyboval před Volšíkem obránce Staněk, Abeda přestřelil a poté vltavínský Veselý trefil spojnici břevna a tyče. Když pěkný centr Gašpara nikdo u zadní tyče nedokázal míčem zakončit, bylo po nadějích.

 vyšlo v Týdeníku Pernštejn 11. 3. 2019