2. kolo ČFL B: TJ Sokol Živanice - SK Zápy 2:2 (1:2), na penalty 5:4

31.08.2020 19:23

TJ Sokol Živanice - SK Zápy 2:2 (1:2), na penalty 5:4

ŽIVANICE: Frydrych - Buriánek, Spěvák, Václavek, Polák - Langr (C) - Knespl (84. Gašpar), Kakrda, Petrus (55. Zavřel), Kopecký – Štěpánek (62. D. Pánek).

ZÁPY: Soukup – M. Jelínek (C), Růžek, Pávek, Hakl, J. Jelínek (86. Kubů), Eliáš, Koutenský, Putz (65. Woitek), Hron (76. Janko), Magera (65. Matějka).

BRANKY: 24. Petrus, 79. D. Pánek - 23. M. Jelínek, 45. Magera (pen.). ROZHODČÍ: Tesař. ŽK: 3:2. DIVÁCI: 120.

Ve druhém kole ČFL skupiny B se domácí Sokol utkal s ambiciózním celkem SK Zápy v sestavě s exligovým Lukášem Magerou. Hosté šli dvakrát v utkání do vedení, ale Živanice se nenechaly zlomit a v utkání dokázaly vždy vyrovnat a nakonec i získaly bod navíc v dramatickém penaltovém rozstřelu, když o bonusovém bodu rozhodl až v sedmé sérii Spěvák.

Hosté otevřeli účet utkání ve 23. minutě, když prodloužený míč, zahrávaný z rohového kopu, skončil až na hlavě kapitána hostí M. Jelínka – 0:1. Sokol však odpověděl hned záhy. Útočnou akci založil Štěpánek, když do spurtu po levém křídle vyslal Kopeckého. Ten pak přesným centrem našel nabíhajícího Petruse, který celou akci úspěšně zakončil – 1:1. Po herně vyrovnané první půli se však šlo do kabin za těsného vedení hostujícího mužstva, to když se k pokutovému kopu za údajný faul Kopeckého postavil exligový matador Magera. Exekutor zamířil k levé tyči Frydrychovy branky, a ačkoli gólman jeho střelu vystihl, brance už zabránit nemohl – 1:2.

Ve druhé půli domácí přitáhli opratě a utkání bylo v jejich režii. Zaslouženou odměnou bylo vyrovnání, o které se ukázkově postaral D. Pánek, který zády k brance mazácky hlavičkou zúžitkoval Zavřelův centr – 2:2.

Dramatický penaltový rozstřel pak přinesl (bodové) rozuzlení utkání až v sedmé sérii, když na Matějkův neúspěšný pokus odpověděl vymetením pavouků ze šibenice domácí Spěvák!

„V první půli to bylo více méně vyrovnané utkání, ale druhý poločas už byl zcela v naší režii. Nakonec jsme si zaslouženě připsali dva body,“ řekl po utkání obránce Živanic Michal Buriánek.