2. kolo ČFL: TJ Sokol Živanice - TJ Jiskra Domažlice 1:4 (0:2)

19.08.2018 18:07

TJ Sokol Živanice - TJ Jiskra Domažlice 1:4 (0:2)

ŽIVANICE: Volšík - Živný, Košťál, Staněk, Polák – Buriánek (46. Gorol) - Kakrda, Herzán, Ptáček (60. Petrus) - Ujec (70. D. Pánek), Štěpánek (60. Hundák).

DOMAŽLICE: Brych – Teršl (78. Buršík), Čihák, Rychnovský, Hrubý, Mužík, Vais (86. Sedláček), Brabec (64. Kadar), Došlý, Černý (61. Vilček), Dvořák.

BRANKY: 69. Ujec - 11. Dvořák, 31. Teršl, 56. Černý, 90. Došlý. ROZHODČÍ: Matoušek - Hádek a Vnuk. ŽK: 0:1. DIVÁKŮ: 256.

Hosté z dalekých Domažlic dorazili do areálu živanického Sokola jen pár minut před plánovaným výkopem, a tak úvodní hvizd utkání až po dobré čtvrthodince oproti plánu.  

Domácí Sokol vstoupil do zápasu velmi aktivně, a kdyby po deseti minutách svítilo na zařízení 3:0, nebylo by se čemu divit. Opak byl pravdou! Hned v úvodu se na hostujícího gólmana Brycha dvakrát řítil Kakrda, prvně jmenovaný však obě šance, a to včetně sólového průniku a zakončení v podání Staňka, zlikvidoval. Opět se pak potvrdilo otřepané „nedáš – dostaneš“! V 11. minutě se totiž, po nenápadné akci, trefuje hostující Dvořák – 0:1. Domácí však překvapivá změna skóre neodradila od snahy po vstřelení branky, ale výsledkem byla další přehlídka „pálení“ stoprocentních šancí. Herzán mířil z dobré pozice mimo tři tyče, bez efektu pálili také Štěpánek a Ujec. Po půlhodince hry se však hosté dostali k dosud druhému zakončení a byli opět úspěšní, když z prostoru před vápnem pálil Teršl – 0:2. Zmar domácích v první půli byl doslova a do písmene zpečetěn razítkem na břevno branky hostí.  

Domácí dostali další drsnou facku hned v úvodu druhé půle, když Černý zvýšil na 0:3 pro hosty. Sokol však i v této fázi hry nehodil flintu do žita a pokračoval v ambiciózní ofenzivní hře. Ovoce tohoto úsilí přinesla 69. minuta, kdy zblízka propálil gólmana Brycha živanický Ujec – 1:3. Domácí v poslední dvacetiminutovce jeli na plné obrátky, v tomto utkání jim však nebylo přáno! Těsně vedle levé tyče branky hostí skončil hlavičkový pokus Petruse, o pár minut později pálil z vápna Herzán, jeho střela však o několik desítek centimetrů míjela břevno Brychovy branky, z dobrých 30 metrů povedeně pálil Gorol, ale když se opakovaně ve vápně neprosadil ani aktivní Petrus, udělal symbolickou tečku za utkáním Došlý. Ten svým snadným průchodem a lehkým zakončením na 1:4 v poslední minutě utkání podtrhl celý průběh zápasu, ve kterém Sokol zaznamenal enormní počet brankových příležitostí, avšak skórovali pouze hosté!                                                  ()

Roman Oliva, trenér Sokola Živanice, hodnotil utkání pro Deník„Nezaujatý divák si přišel na své. Padlo pět branek, k vidění bylo spousta šancí. Zatímco soupeř byl vysoce efektivní, tak my je zahazovali jako na běžícím pásu. Někdy nám chyběl důraz, podruhé zase klid v koncovce.“