20. kolo ČFL: TJ Sokol Živanice - FK Králův Dvůr 2:1 (1:0)

25.03.2019 11:19

TJ Sokol Živanice - FK Králův Dvůr 2:1 (1:0)

ŽIVANICE: Hrnčíř - Buriánek, Košťál, Staněk, Polák - Gorol, Ptáček, D. Pánek (13. Hundák), Petrus (78. Motyčka), Nikodem - Štěpánek (82. Gašpar).

BRANKY: 39. a 52. Petrus - 90. Kraus. ROHODČÍ: Musil. ŽK: 1:2. DIVÁKŮ: 180.

ŽIVANICE - V důležitém utkání 20. kola Fortuna ČFL přivítali „Oranjes“ v sobotu na svém hřišti mužstvo z horšího středu třetiligové tabulky a přestože vyhráli pouze o gól, v zápase měli jasně navrch.

„Mohli jsme jít do vedení hned v úvodu, ale Gorol neproměnil penaltu. Odčinil to o půl hodiny později, když po Nikodemově úniku prostřelil zhruba ze sedmi metrů gólmana hostí. Když ve druhé půli, po standardce Hundálka, dal opět Petrus hlavou na 2:0, bylo v podstatě hotovo. Měli jsme strašně moc šancí, klidně jsme mohli vyhrát i 5:1,“ řekl po utkání sekretář klubu Richard Polák. Na cenné tříbodové výhře Živanic nic nezměnila ani v poslední minutě doražená penalta, kterou hostující Kraus nejprve namířil do tyče, aby pak odražený balon vrátil za záda Hrnčíře.

…uvedl Týdeník Pernštejn ve svém vydání 25. 3. 2019

Roman Oliva, trenér Živanic, hodnotil první jarní tři body také pro Deník: „Zahájili jsme s chutí a z našeho tlaku rezultovala penalta. Místo abychom potrestali faul na Davida Pánka, který navíc musel střídat, jsme ji znovu zahodili. To nás na chvíli zabrzdilo, ale klid na naše kopačky přinesl gól před přestávkou. Po ní jsme vyčkávali, co soupeř vymyslí a vyráželi k brejkům. Jeden z nich jsme dotáhli do konce. Soupeř ještě více otevřel hru, ovšem už jsme žádné přečíslení nevyužili, když jednou jsme orazítkovali břevno.“