24. kolo Divize C: FK OEZ Letohrad - TJ Sokol Živanice 2:1 (1:1)

07.05.2018 09:05

FK OEZ Letohrad - TJ Sokol Živanice 2:1 (1:1)

LETOHRAD: Volšík – P. Štěpán, Vaniš, Jeníček, Šponar (77. Hiller) – J. Štěpán (90. Vaníček), Týfa (84. Preclík), Macek, Kail – Čada (58. Jedlička), Kabourek (88. Krystl).

ŽIVANICE: Vašíček - Buriánek, Motyčka, Ferčák, F. Pánek (87. Bukač) - Kakrda, Zdeňka, Gorol, Herzán (40. Petrus), Hundák (79. D. Pánek) - Ujec.

BRANKY: 35. Čada, 87. Kabourek - 24. Gorol z TK. ŽK: 2:1. ROZHODČÍ: Babka - Průcha, Štuk. DIVÁKŮ: 150.

Souboj prvního s posledním skončil vítězstvím zachraňujícího se Letohradu. Tři minuty před koncem zápas rozhodl letohradský Kabourek. Vysokomýtský Fikejz svoji trefou sedm minut před koncem zajistil svému týmu tříbodový zisk doma s Vykání a na Živanice se přitáhl na rozdíl jediného bodu…

První půle byla vyrovnaná s minimem brankových příležitostí na obou stranách. V 16. minutě odvracel Ferčák míč ze živanické branky, ale trestný kop Gorola ve 24. minutě se povedl a míč z jeho kopačky skončil za zády Volšíka - 0:1. Další střeleckou příležitost nevyužil Hundák a domácí brzy skóre srovnali, když ve 35. minutě po centru míč zblízka dorazil Čada za záda gólmana Vašíčka - 1:1. Ve 40. minutě vynuceně vypadl ze sestavy živanický kapitán Herzán, když po několika nevybíravých zákrocích soupeře musel pro roztrženou ránu na noze ze hry a došlo i na šití…

Ve druhé půli měl velkou šanci v 59. minutě letohradský Špona. V pořadí druhý penaltový zákrok na Ujce ve velkém čtverci sudí Babka ignoroval. Poté živanický tým přežil únik Kabourka a v 78. minutě spálil velkou šanci střídající D. Pánek, který zblízka trefil jen nohu letohradského gólmana. Nedáš - dostaneš. Tři minuty před koncem se ve skrumáži před živanickou brankou nejlépe zorientoval Kabourek a rozhodl o vítězství svého týmu.

…uvedl 7. 5. 2018 Týdeník Pernštejn