25. kolo ČFL: SK Převýšov - TJ Sokol Živanice 2:1 (1:0)

27.04.2019 15:40

SK Převýšov - TJ Sokol Živanice 2:1 (1:0)

ŽIVANICE: Volšík – Staněk, Košťál (57. D Pánek), Motyčka (46. Petrus), Buriánek – Nikodem (60. Gašpar), Hundák, Gorol, Polák (85. Ferčák)- Štěpánek, Ptáček. 

BRANKY: 42. Novák, 53. Staněk (vl.) – 63. Staněk. ROZHODČÍ: Hocek – Radina, Hádek. ŽK: 0:1. DIVÁCI: 175.

Ve 25. kole České fotbalové ligy zavítaly Živanice na hřiště svého nejbližšího soupeře. Nutno poznamenat, že nejbližšího co do vzdálenosti faktické, neb oba týmy dělilo před zápasem v ligové tabulce 7 příček (Převýšov – 7. místo a 34b, Živanice – 14. místo a 28b).

Od začátku utkání se hra přelévala ze strany na stranu, avšak k vážnějšímu ohrožení ani jedné branky nedošlo, a to i přes to, že oba týmy zahrávaly několik standardek. Po čtvrthodině hry se hosté na několik minut usídlili před domácí brankou, kterou nejvážněji ohrozil Polák, jehož pecka však mířila těsně nad břevno! V následném brejku pak Bastin prověřil pozornost gólmana Volšíka, který pohotově vyrazil na roh. Utkání se postupně dostávalo do vyšších obrátek, hra se stále přelévala a oba celky přidaly na důrazu. Zasahovat museli oba gólmani, kteří měli po půlhodině hry plno práce. Do vedení šli nakonec domácí, když křížnou přihrávku zprava dorazil na zadní tyči do sítě Novák – 1:0.

Po změně stran mohl Převýšov vedení hned v úvodu podtrhnout, domácí hráč však v málem vápně skluzem jen těsně minul přesnou přihrávku zprava. O pár minut později musel Volšík likvidovat prudkou střelu ze střední vzdálenosti, na nešťastnou hlavičkovou teč spoluhráče Staňka v 53. minutě už však nestačil – 2:0. V 62. minutě zahrával z hranice velkého vápna standardku Gašpar. Jeho prudkou střelu dokázal ještě gólman Dunda vyrazit, ale z následného rohového kopu vzešel jako autor branky právě Staněk, který tak napravil svou spoluúčast na předešlé brance - 2:1! Přes veškerou snahu už se Sokolu vyrovnat nepodařilo a utkání tak skončilo jednobrankovým rozdílem ve prospěch domácích. Na nostíkách a následně v sanitce opouštěl převýšovský areál ošklivě faulovaný Nikodem.

V příštím kole měly Živanice sehrát domácí utkání s Viktorií Jirny, vzhledem k odstoupení tohoto klubu ze soutěže se Sokol doma představí až ve středu 8. 5. 2019 (17:00), kdy k nám zavítá Olympia Radotín.                                    (JŠ)