25. kolo Krajského přeboru: Živanice - Hlinsko 6:0 (2:0)

15.05.2011 08:55

TJ SOKOL Živanice – FC Hlinsko 6:0 (2:0)
ŽIVANICE: V. Černík – Žák (75. Konečný), Vrážel, Ferčák (46. Moravec), Michal – J. Černík (59. Mocanu), Hanovec, Gorol, Janecký – Kaciáň, Čech. HLINSKO: Žejdlík – Holec, Jůn, Marek, Holubec – Hrubý (65. Šulc), Cach, M. Bouška, Veselský (46. J. Novák) – T. Bouška (78. Slavík), Slováček. BRANKY: 13., 75. a 87. Kaciáň, 21. Janecký, 53. Čech, 78. Gorol. DIVÁKŮ: 180 ŽK: 1:2. ROZHODČÍ: Jeřábek.

Spanilá jízda Živanic krajským přeborem pokračovala i v pětadvacátém kole, kdy do areálu Sokola zavítalo mužstvo z Hlinska, které patří ke čtyřem týmům, které dokázaly se Žvanicemi bodovat (na podzim 1:1), ale během 90 minut v Živanicích mohli Hlinečtí na podzimní remízu jen vzpomínat. Už ve 13. minutě se domácí ujali vedení, když Černíkův výkop zachytil Kaciáň a po samostatné akci otevřel skóre - 1:0. O dvě minuty později mohl další gól přidat Gorol, avšak jeho pěkná střela nebyla namířena ideálně. Po dvaceti minutách to bylo 2:0, když míč do útoku zatáhl Čech a poslal zprava přesnou přihrávku Janeckému, který se ve vápně nemýlil. O pár minut později se blýskl gólman Černík, když likvidoval pokusy Marka a Slováčka. První poločas už další zajímavější momenty nepřinesl a brankostroj se probudil opět až ve druhé půli. Ve 47. minutě zkoušel štěstí Gorol, jeho prudká střela šla však těsně nad. Podobně se o pár minut později zastřeloval i Jirka Kaciáň.

Začátek druhého poločasu a střelec tří branek J. Kaciáň (vpravo) v souboji s Romanem Jůnem, na pomoc přibíhá Kuba Černík.

Až v 53. minutě na hraně ofsajdu vystřelil Čech a jeho rána skončila za Žejdlíkovými zády – 3:0. O minutu později byl hlavním aktérem dění opět Čech, který se sám řítil na bránu hosti a byl faulován ve vápně exživanickým obráncem Jůnem. Rozhodčí však ke zlosti domácích penaltu nenařídil a Romana Jůna pouze „odměnil“ žlutou kartou, exekutor standardky Gorol však následně trefil pouze hlineckou zeď. V obraně se posléze zaskvěl pozorný Žák, který zlikvidoval hlineckou tutovku. V 68. minutě mohl další zářez přidat Hanovec, který však individuální akci zakončil z dobré pozice pouze do Žejdlíkovy náruče. Finále utkání muselo živanické příznivce opět potěšit, byly totiž k vidění překrásné góly. 15 minut před koncem našel Gorol ve vápně připraveného Kaciáně, který příčnou střelou nemilosrdně zakončil – 4:0. Svůj křížek na pažbu si zaslouženě připsal i Radek Gorol, který zhruba metr před vápnem vybombil k tyči branky hostí a nedal gólmanovi sebemenší šanci. Skóre zápasu uzavřel Jirka Kaciáň tři minuty před koncem a zkompletoval tak hattrick. V samém závěru, se ještě doslova a do písmene vytáhl Vojta Černík, který zlikvidoval Šulcův lob. Příznivci Sokola, tak viděli zajímavý duel s parádním přídělem krásných branek, velkou pochvalu zaslouží celý tým, nicméně je třeba vyzdvihnout střelece tří branek Jirku Kaciáně, jako vždy aktivního Radka Gorola a gólmana Černíka, který si tentokrát zachytal a uhájil čisté konto.                       (JŠ)