26. kolo Divize C: Sportovní sdružení Ostrá - TJ Sokol Živanice 1:2 (1:2)

22.05.2017 07:11

Sportovní sdružení Ostrá - TJ Sokol Živanice 1:2 (1:2)

ŽIVANICE: Vašíček - Buriánek, Motyčka, Ferčák, Novotný - Sůra, Gorol (90. Trupl), Polák, Kakrda (74. Janecký) - Petrus (86. Norek), Ujec (78. Herzán).

BRANKY: 8. Vobořil - 21. Novotný,  44. Ujec. 

ROZHODČÍ: Hrkal. ŽK: 1:2. DIVÁKŮ: 140.

V příjemném fotbalovém prostředí se hrál fotbal, který diváky bavil. Domácí šli do vedení již v 8. minutě, když po chybě v živanické obraně unikl až před Vašíčka domácí Vobořil a vyloženou šanci proměnil - 1:0. V 18. minutě měl gólovou příležitost Ujec, ale gólovou radost přinesla hostím až 22. minuta, když z vápna se střelou k tyči prosadil Novotný - 1:1. Potom se dvakrát dalekonosnými střelami prezentovali Gorol a po něm Polák, ale na skóre to nemělo vliv. Přesto do kabin šli spokojenější Živaničtí, když centr Novotného zblízka zužitkoval Ujec - 1:2. Po změně stran unikal obraně domácích Petrus, centrovaný míč ale Kakrda mezi tyče nedopravil. Domácí usilovali o vyrovnání, ale Vašíček jim největší šanci v 59. minutě zmařil a osm minut před koncem si poradil i s nebezpečným trestným kopem. V závěru mohl živanické vedení pojistit Janecký, ale míč, který putoval do odkryté branky, stačili domácí zadáci těsně před brankou čárou odvrátit. Domácí usilovali o vyrovnání, míče létaly do pokutového území ať již dlouhými auty či rohovými kopy, ale branka Vašíčka odolala.

napsal o utkání Týdeník Pernštejn (vyšlo 22. 5. 2017)

Pozápasovou poklonu směrem k hostujícímu celku vysekl vedoucí mužstva Ostré Josef Červinka, který hodnotil utkání pro Nymburský deník: „Od patnácté minuty byli hosté o něco lepší a zaslouženě otočili skóre. Ve druhém poločase to bylo vyrovnané, šance byly na obou stranách a Herzán trefil dokonce tyč. Porážka s takovým týmem až tak nebolí, bylo to nahoru – dolů a celkově to byl moc hezký zápas."