27. kolo ČFL: SK Sokol Brozany - TJ Sokol Živanice 0:3 (0:3)

13.05.2019 10:26

SK Sokol Brozany - TJ Sokol Živanice 0:3 (0:3)

ŽIVANICE: Volšík - Staněk, Gorol, Ptáček, Buriánek, Hundák (78. Gašpar), Petrus (82. F. Pánek), Štěpánek (72. Motyčka), Polák, Nikodem (62. D. Pánek), Košťál.

BRANKY: 10. Petrus, 22. a 27. Štěpánek. ROZHODČÍ: Ulrich. ŽK: 1:1. DIVÁCI: 120.

Hosté ze Živanic dominovali zejména v první půli, kdy během půl hodiny opanovali utkání třemi zásahy. První branku vstřelil Petrus už v 10. minutě, když se po velké chybě brozanské obrany zjevil zcela sám před gólmanem Lipšem a z blízkosti jej překonal - 0:1. O dvě další branky se postaral Štěpánek, který v rozmezí pěti minut poslal Živanice do zcela bezpečného vedení. Nejprve vystřelil z malého vápna přesně mezi nohy domácího brankáře - 0:2. Podruhé pak po brejku překonal domácího gólmana peckou z úrovně velkého vápna – 0:3.

Hosté mohli skórovat i ve druhém dějství. Velkou příležitost ke zvýšení měl také Staněk. Domácí vážněji ohrozili branku Živanic prakticky jen jednou! 

Roman Oliva, trenér Živanic, hodnotil utkání v Brozanech pro Deník: „Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Hýřili jsme aktivitou a domácím jsme vůbec nic nedovolili. Vypracovali jsme si pohledné akce, které jsme proměnili. Po změně stran jsme si vedení kontrolovali s důrazem na udržení čistého konta. Dostali jsme se ještě několikrát do zakončení, ovšem výrazné vedení jsme už nenavýšili.“