3. kolo ČFL: FK Králův Dvůr - TJ Sokol Živanice 2:1 (0:1)

27.08.2018 08:06

FK Králův Dvůr - TJ Sokol Živanice 2:1 (0:1)

ŽIVANICE: Hrnčíř - Buriánek, Motyčka, Staněk, Polák - Kakrda, Živný (87. D. Pánek), Gorol, Ptáček – Ujec (70. Petrus), Štěpánek (79. Hundák).

BRANKY: 55. Kraus (pen.), 84. Kraus - 34. Štěpánek. ROZHODČÍ: Lafek. ŽK: 2:1. DIVÁKŮ: 160.

Po dvoubodovém zisku v týdnu v předehrávce 16. kola v Radotíně měli živaniční fotbalisté dobře našlápnuto i v Králově Dvoře, ale nakonec jim minimálně bod proklouzl v závěru.

Hosté v sestavě postrádali pro zranění zkušené borce (Košťál a Herzán), ale v první půli se ujali vedení a na svém kontě udrželi nulu. Domácí měli problémy s finální přihrávkou, až ve 24. min. po závaru pálil Procházka těsně vedle, o dvě minuty později oblouček Šlapáka zakončoval znovu Procházka, ale Hrnčíře nepřekonal. Jenže platilo okřídlené nedáš - dostaneš: Po závaru před dvorským gólmanem Krčkem se k míči dostal Štěpánek a podél gólmana protlačil míč do sítě - 0:1.

Ve druhé půli domácí znovu získali tlak, v 55. min po centru Balšánka a pokusu Šebka o střelu viděl hlavní arbitr zásah míče do ruky živanického hráče ve vápně a Kraus nařízenou penaltu proměnil. Domácí v 81. min spálili velkou příležitost Rendlem, ale šest minut před koncem přišel rozhodující okamžik zápasu. Po přetaženém centru Nováka se míč vrátil před branku a Kraus v poloze ležícího střelce podél Hrnčíře vstřelil vítězný gól. Hosté zvedli hlavu, ale Gorolova pěkná střela si cestu do sítě nenašla, do vápna přišel i gólman Hrnčíř, ale velká škoda, že ve skrumáži Motyčka zblízka poslal míč jen do tyče… O první tříbodovou výhru se Živaničtí pokusí v sobotu s Benešovem.

…vyšlo v Týdeníku Pernštejn 27. 8. 2018

 

Roman Oliva, trenér Sokola Živanice: „Zápas jsme výborně rozehráli. Celý první poločas jsme byli lepší, bohužel jsme vstřelili pouze jeden gól. Po přestávce jsme se nechali zbytečně zatlačit a z nešťastné penalty jsme inkasovali. Potom se hrálo vyrovnaně. Branku ale vstřelili jen domácí, a to po nakumulování našich hrubých chyb. Od té chvíle jsme soupeře přikovali před jeho bránu, nicméně jsme trefili  jenom tyč a odjeli s prázdnou.“