4. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - FK Pardubice B 3:1 (1:1)

02.09.2017 14:04

TJ Sokol Živanice - FK Pardubice B 3:1 (1:1)

ŽIVANICE: Vašíček - Buriánek, Ferčák, Zdeňka, Motyčka - Hundák (59. D. Pánek), Herzán, Gorol, Kakrda - Petrus (81. F. Pánek), M. Ujec (69. Bukač).

FK PCE B: Hrnčíř - Přibyl, Kopřiva, Spěvák, Prosek - Zelinka (65. Bydžovský), Kudrna, Látal, Sokol - Gašpar (78. Jirka), Rybička.

BRANKY: 26. Herzán, 52. Spěvák (vl.), 75. Bukač - 14. Rybička. ŽK: 1:2. ROZHODČÍ: Kazda - Erlebach, Šimek. DIVÁKŮ: 140.

Tradiční regionální derby přineslo, tentokrát do areálu v Živanicích, očekávanou fotbalovou parádu. Mladíky, kteří tvoří páteř rezervního týmu FK Pardubice, vzhledem k ligové pauze doplnila řada druholigových špílmachrů, mezi nimiž zazářil útočník Rybička, a tak bylo v duelu se zkušeným mužstvem domácích na co koukat!

První minuty utkání patřily Sokolu. Už ve 3. minutě pálil z úhlu těsně vedle Petrus, když dostal perfektně namazáno po ose Gorol – Buriánek. Další pokusy domácích ale kýžený efekt nepřinesly, a tak udeřili hosté. Ve 14. minutě se dostal ve vápně k míči Rybička a přízemní střelou propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:1. O chvíli později mohl odpovědět Gorol, jeho povedená střela k tyči však byla zachycena gólmanem Hrnčířem. V rozmezí 22. až 24. minuty zahrávaly Živanice tři rohové kopy, do ohně následně pohledně vracel centrem Hundák, ale ani tento tlak vyrovnání nepřinesl. Vyrovnání bylo dokonáno až ve 26. minutě, kdy po trestném kopu zakončil hlavou kapitán Sokola Herzán – 1:1. Do konce poločasu se pak stačil blýsknout i domácí brankář Vašíček, který nadvakrát zkušeně zlikvidoval nebezpečné pokusy Rybičky. A když v síti neskončila ani Hundákova hlavička, kterou mu naservíroval Ujec, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

V 52. minutě šel Sokol do vedení, když Hundákův pokus usměrnil do vlastní sítě Spěvák – 2:1. Další průběh druhé půle pak nepřinesl vyloženou šanci ani na jedné straně, ale jednoznačně navrch měl domácí Sokol, který hosty prakticky za půlku nepouštěl. V 75. minutě uzavřel skóre zápasu střídající Bukač, který se po svižně rozehrané akci na křídle perfektně zorientoval ve vápně a přesně umístěnou střelou k tyči upravil na 3:1! Nutno poznamenat, že celý zápas vydatně pršelo, i přesto byl terén způsobilý a na hře samé tato kulisa nezanechala vážnějších stop. Derby přineslo atraktivní fotbalovou podívanou a opět se potvrdilo, že souboj mezi Žvanicemi a Pardubicemi stojí za to zhlédnout.                                     (JŠ)