4 otázky pro trenéra Živanic Petra Rejmana

25.02.2012 15:48

Obligátní otázka na úvod, jak hodnotíte podzimní část sezóny?

Musím přiznat, že podzim v Živanicích neproběhl podle našich představ a zůstatal daleko za očekáváním. Všichni si mysleli, že to bude procházka a všechno půjde samo. Vzhledem k velkým změnám v hráčském kádru a krátkému období na stabilizaci a přípravu mužstva, byla hra v prvních kolech špatná, naivní a neodpovídala možnostem týmu. Postupem času se vše začalo měnit k lepšímu a o vyšší umístění v tabulce nás připravila ztráta několika bodů, hlavně v domácím prostředí. Především díky úzkému kádru (13 hráčů) a někdy nás opustilo i fotbalové štěstí. Výsledkem je 9. místo, které nás vůbec netěší.

Dá se říci, že Živanice mají za sebou nelehkou půlku sezóny, kdy odešla řada opor týmu jak se Vám trénovalo?

Vzhledem k nastalé situaci a počtu hráčů, kteří byli k dispozici, jsem nemohl pracovat v kvalitním tréninkovém režimu, protože průměrná docházka na trénink byla sedm hráčů. Převažovali mladíci ve věku 17-18 let, kteří nikdy žádnou soutěž dospělých nehráli a přes veškerou snahu a někdy i dobré výkony nemohli ve všech zápasech nahradit zkušené hráče. Byly zápasy, kdy až 4 tito mladíci nastupovali v základu a to se muselo, především zpočátku soutěže, odrazit na herním projevu.

Zatím víme pouze to, že odešel Rosťa Macháček, poodhalíte více o možných posilách?
Po podzimu skončil Macháček a Baloga jsem ještě neviděl. Zatím je nás tak akorát, ale kádr je potřeba doplnit o 4-5 hráčů. Zatím je však vše v jednání. Věřím, že vše dobře dopadne a soutěž zahájíme v plné síle.

Jaké jsou základní cíle pro jaro?

V jarní části chceme udělat maximum pro zlepšení našeho postavení. Spokojenost by byla s umístěním do 5.-6. místa.