5. kolo ČFL: FC Hradec Králové B – TJ Sokol Živanice 2:0 (1:0)

09.09.2019 08:16

5. kolo ČFL: FC Hradec Králové B – TJ Sokol Živanice 2:0 (1:0)

FC HK „B“: Mach – Plašil, Leibl (63. Locker), Kadlec – Mahr, Vobejda, Samko (88. Ptáček), Sokol (90. Nemšovský), Bičiště (83. Vítek) – Procházka, Rajnoch (56. Štěrba).

ŽIVANICE: Frydrych – Buriánek, Herzán, Motyčka, Polák – Vyšehrad, Langr, Gorol (62. D. Pánek), Nikodém (89. F. Pánek) – Štěpánek, Petrus.

BRANKY: 30. Samko, 80. Vobejda. ROZHODČÍ: Aubrecht – Melničuk, Nehasil. ŽK: 3:2. DIVÁCI: 250.

V pátém kole se na hradecké Slavii podával šlágr kola – regionální derby dvou vysoce postavených soupeřů. Hosté přijeli do Hradce s cílem potvrdit roli favorita soutěže, avšak v pátém kole soutěže poprvé pocítili hořkost porážky.

Úvod utkání prakticky nastínil obraz velké části duelu. Domácí byli od začátku aktivnější, byli dříve u míče a dařilo se jim pohledně kombinovat. První velkou šanci si však vytvořili až po necelé půlhodince hry, kdy pohotově pálil Samko a nebezpečí z následného rohu zažehnal gólman Frydrych. O pár minut později se už ale skóre přepisovalo, když hradecký Sokol nacentroval do vápna, kde se ve zmatcích skrumáže nejlépe zorientoval důrazný Samko – 1:0. Sokol se v závěru první půle nenechal vyvést průběhem zápasu z míry a vsadil na útok. Bohužel, ofenzivní snahy hostů k vyrovnání nevedly. Největší šanci zaznamenal Nikodém, jehož prudkou pumelici však gólman domácích kryl.

Ve druhé půli hosté znatelně přidali nejen na aktivitě, ale i v pohybu. Domácí však úspěšně vzdorovali. Podvakrát velké šance na vyrovnání zahodil střídající David Pánek, když nezvolil ideální způsob zakončení před odkrytou bránou. Nedáš, dostaneš! Deset minut před koncem na padla branka na druhé straně. Na levé straně se důrazně prosadil Bičiště, který zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Vobejdu a ten z hranice velkého vápna propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:0.  

„V dnešním utkání první prohra proti velmi dobře hrajícímu soupeři. V prvním poločase to bylo o tom, komu se podaří dát první branku v utkání a jít do vedení. Nám se první poločas moc nevydařil, všude jsme byli pozdě a tahali jsme za kratší konec. Ve druhém poločase přišlo herní zlepšení. Do utkání jsme se mohli dostat po zhruba hodině hry, kdy střídající David Pánek mohl vyrovnat, ale jeho šance nebyla využita. Domácí definitivně rozhodli brankou v závěru utkání,“ uvedl po utkání v Hradci asistent trenéra Jaroslav Kratochvíl.                                         (JŠ)