6. kolo ČFL: TJ Sokol Živanice – FC Slavia Karlovy Vary 3:1 (1:0)

16.09.2018 16:41

TJ Sokol Živanice – FC Slavia Karlovy Vary 3:1 (1:0)

ŽIVANICE: Volšík – Buriánek, Košťál, Motyčka, Staněk - Kakrda (89. Gorol), Herzán, Polák, Hundák (82. Živný) – Petrus (74. Štěpánek), Ujec (79. Ptáček).

BRANKY: 40. Ujec, 57. Ujec, 59. Petrus – 49. Herzán (vl.). ROZHODČÍ: Pastyřík – Mudra, Cihlář. ŽK: 4:5. DIVÁKŮ: 235.

Živanice čekaly na první tříbodové vítězství až do šestého kola (přičteme-li i vložené 16. kolo, tak se jedná o celých sedm zápasů). Toto „čekání“ však přineslo zcela zaslouženou odměnu! Souboj dvou nováčků zahájil lépe domácí celek, který bušil do karlovarské Slavie od prvních minut. Úvodní tlak mohl už v osmé minutě přetavit v branku Ujec, tomu však zakončení nesedlo a míč se prosmýkl pouze kolem tyče. O minutu později zakončoval Polák, kterého skvěle našel Petrus, jeho pokus však těsně minul spojnici Chárovy branky. Pokud tyto šance označíme za vyložené, ve 30. minutě se jednalo o „stoprocentní tutovku“, když zblízka hlavou zakončoval Ujec, Chára však svůj tým i v tomto okamžiku bravurně podržel. Z následného rohu se vyklubala další šance, tentokrát ale Kakrda poslal hlavou míč mimo tři tyče. Domácí se mohli naplno radovat ve 40. minutě, když místy až drtivý tlak Sokola konečně přetavili v branku Petrus s Ujcem, když prvně jmenovaný centroval před bránu hostí a druhý s lehkostí zakončil podél gólmana k tyči – 1:0!

Hned v první minutě druhé půle mohl Ujec opět skórovat, jeho pokus hlavou ale odkrytou bránu přelétl. Dosud jednoznačný průběh utkání byl zdramatizován o pár minut později, kdy Slavia zahrávala rohový kop, míč propadl obranou do malého vápna, kde ho do vlastní branky nešťastně sklepl Herzán – 1:1. V 56. minutě měl velkou příležitost ke změně skóre Polák, ten ale v dobré pozici přestřelil. Chárovu pozornost z dálky testoval i Hundák. Sokol se však do vedení vrátil až v 57. minutě, kdy nejprve prudkou Polákovu střelu gólman vyrazil, avšak následnou dorážku z první v podání Ujce již neměl šanci lapit – 2:1. Sokol hrál v pohodě a s přehledem opanoval hru, potvrzení výsledku tak přišlo záhy, když zprava nabíhal Kakrda, který přesnou přihrávkou do vápna oslovil Petruse a ten neomylně zavěsil – 3:1. Vedle minimálně dalších dvou nebezpečných pokusů aktivního Hundáka, které však branku nepřinesly, se již do konce utkání nic zásadního neudálo a Sokol zkušeně dovedl utkání do bezpečného a VÍTĚZNÉHO konce! Sečteno, podtrženo, tento zápas nabídl pohledný a svižně odehraný fotbalový duel, ozdobený disciplinovaným a kolektivním výkonem domácího mužstva. (JŠ)