6. kolo ČFL B: TJ Sokol Živanice - FK Chlumec nad Cidlinou 1:2 (1:1)

30.09.2020 20:15

TJ Sokol Živanice - FK Chlumec nad Cidlinou 1:2 (1:1)

ŽIVANICE: Frydrych – Spěvák, Staněk, Buriánek, Polák - Kopecký (76. Gašpar), Zavřel, Kakrda, Langr (C) – Petrus, (76. Štěpánek) D. Pánek.

BRANKY: 40. Kakrda – 32. Labík, 72. Havel. ŽK: 6:3. ROZHODČÍ: Vokoun – Nejedlo, Dujsík. DIVÁCI: 168.

Domácí Sokol se v utkání dlouho hledal a v první půli měli více ze hry hosté, kteří se až zbytečně snadno dostávali před Frydrychovu branku. O první střelu se za domácí pokusil až Polák ve 24. minutě! Chlumec svou převahu zužitkoval ve 32. minutě, kdy na zadní tyči číhající Labík využil přesný podélný pas – 0:1. Domácí však nehodili flintu do žita a ještě do poločasu stihli Kakrdou vyrovnat.

Druhý poločas přinesl více aktivity v domácích řadách. Sokol znatelně ožil a příkladně bojoval o body. Hrála se otevřená partie a práci měli oba gólmani. V 72. minutě, kdy hosté zahrávali rohový kop, usměrnil míč mezi tři tyče Havel. Míč však zpět do hřiště odhlavičkoval Spěvák. Hosté se radovali, domácí ale reklamovali, že míč za čarou nebyl, branka však byla uznána – 1:2. V 87. minutě zahrávali hosté pokutový kop za údajnou ruku Spěváka. Jarkovský však pouze napálil břevno! Průběh druhé půle velmi negativně ovlivnil nepřesným až tendenčním posuzováním hry hlavní rozhodčí Vokoun.

Roman Oliva, trenér Živanic, hodnotil pro Deník utkání s Chlumcem: „V první půli byli hosté lepší, přesto jsme dokázali srovnat nepříznivé skóre a do kabin jsme odcházeli za nerozhodného stavu. A co se dělo na hřišti ve druhém poločase? K tomu se raději nebudu vyjadřovat!“