7. kolo ČFL: FK Dobrovice - TJ Sokol Živanice 2:1 (1:1)

23.09.2018 12:14

FK Dobrovice - TJ Sokol Živanice 2:1 (1:1)

DOBROVICE: Bartoš – Novák I, Routek, Soběslav, Tvaroha – Fotr (60. Kostka), Žaloudek, Osvald (90.+1 Novák II), Bernát (60. Petlička) – Volf (89. Malý), Sodoma (55. Miškovský).
ŽIVANICE: Hrnčíř – Buriánek (46. Živný), Košťál, Staněk, Motyčka – Herzán, Gorol – Polák (81. Hundák), Kakrda, Ptáček – Štěpánek (78. Petrus).

BRANKY: 45+1. Žaloudek, 75. Miškovský – 7. Štěpánek. ROZHODČÍ: Janoch – Košan, Cupl. ŽK: 4:2. DIVÁCI: 190. 

Hosté se již v 7. minutě se ujali vedení gólem Štěpánka, ale v první půli měli víc šancí domácí (6 ku 2). Hosté mohli vedení navýšit, ale po skrumáži domácí dvakrát za sebou odvraceli míč z prázdné branky. Domácí nakonec vyrovnali v závěru první půle, po rohu hlavou skóroval Žaloudek.

Ve druhé půli byli hosté velmi aktivní a vytvářeli si gólové příležitosti (na šance 1: 5). V 69. minutě si dokonce domácí vypomohli ve vápně rukou, ale sudí penaltu nenařídil. Paradoxně čtvrthodiny před koncem vstřelil vítězný gól domácích z ojedinělé akce Mikšovský - 2:1. Hosté měli ještě velkou šanci Petrusem, ale bez efektu. Škoda, hosté podali, až na produktivitu v koncovce, dobrý výkon.

napsal 24. 9. 2018 o utkání Týdeník Pernštejn

Roman Oliva, trenér Živanic hodnotil utkání pro Deník: „Do utkání jsme vstoupili výborně a rychle jsme šli do vedení. Hráli jsme opravdu dobře, ovšem do 36. minuty. Od té doby jsme se ocitli pod tlakem a prakticky v poslední vteřině první půle jsme inkasovali po standardní situaci. Poprvé v sezoně jsme vlétli do druhé půle. Bohužel jsme neproměnili žádnou šanci. Navíc nám byla upřena penalta za hraní rukou na brankové čáře. Naopak soupeř po změně stran vystřelil jedinkrát na bránu a dál z toho vítězný gól."