8. kolo Krajského přeboru: Stolany - Živanice 1:3

27.09.2010 08:14

SK Stolany - TJ Sokol Živanice 1:3 (1:1)  

STOLANY: Šváb – Cellar, Starý, T. Jedlička, Kučera – Těšitel, Černohubý, Eis, Junek – Chmelík (76. Jiroušek), Štainz. ŽIVANICE: Mareček – Hrmo, Ferčák, Vrážel, Moravec – Čech (88. Trupl), Gorol, J. Jedlička, Michal – J. Černík (46. T. Jedlička), Balog (76. Macháček). BRANKY: 45. Černohubý – 32. Gorol, 76. Michal, 90. T. Jedlička. 

Živanice odehrávaly v této sezóně již čtvrtý zápas ve Stolanech, jednoduchý soupeř ale tentokrát na Živanice nečekal. Úvod utkání patřil Sokolu, už ve druhé minutě se na Švába řítil Černík s Balogem, jejich akce však neskončila gólem. Další minuty přinesly Černíkovu šanci, která skončila na boční síti a krásnou Čechovu střelu, při níž se Šváb hodně zapotil. Živanice odehrávaly jeden roh za druhým, ale gólově vycházely naprázdno. Ve 27. minutě zkoušel štěstí z otočky Gorol, ale tuto jeho šanci ještě domácí gólman zlikvidoval. Na druhé straně bombil z dálky Černohubý, ale Marečka nezaskočil. O pět minut později přišel první zářez, když Gorol poslal míč o břevno za záda bezmocného gólmana. Domácí však dokázali vyrovnat do kabin a poločas tak po Černohubého trefě ze standardky skončil 1:1.

Ve druhé půli se na hřišti objevil celý klan holických Jedličků, když za Sokol nastoupili bratranci Tomáš a Jakub a za Stolany Tomáš Jedlička starší. Hra se postupně vyrovnala a byla cítit bezradnost při snaze o vstřelení vedoucího gólu na obou stranách. Rozhodla až 76. minuta domácí Štainz neproměnil stoprocentní šanci a potvrdilo se otřepané „nedáš, dostaneš“ - hned z protiútoku dostal Živanice do vedení Michal – 1:2. Tři minuty před koncem ještě orazítkoval tyčku stolařské branky Jakub Jedlička. V 90. minutě se střelecky zapsal Tomáš Jedlička, který po přihrávce od Gorola obešel Švába a zakončil skóre zápasu na 1:3.              (JŠ)