7. kolo Krajského přeboru: Živanice - Srch 6:0 (2:0)

19.09.2010 10:59

Sokol Živanice - FC TITANIC Srch 6:0 (2:0) 

ŽIVANICE: V. Černík - Moravec, Ferčák, Vrážel, Hrmo - Mocanu (68. Michal), Gorol, Jedlička, Čech (67. Trupl) - J. Černík, Balog (63. Macháček). SRCH: Mičjan - Tryner, Chocholouš (56. Hanáček), Hurta, Brož - Vysoudil, Škvrňák, Kršák, Dušek - Vágner (83. Víšek), Červenka. BRANKY: 2. a 62. Čech, 7.a 60. Hrmo, 64. J. Černík, 66. Ferčák. 

Souboj kočky s myší připomínalo utkání Živanic s neškodným Srchem. Hosté hlásili před utkáním rozsáhlou marodku, Živanicícm chyběl jen Hanovec, který je mimo ČR a Merganc, který odešel do České Skalice. Už od prvních minut bylo naprosto zřejmé, kdo bude v utkání diktovat jeho průběh. Ve druhé minutě přihrál Gorol dloubákem Balgovi, který vystřelil. Jeho ránu Mičjan vyrazil, ale míč se následně dostal k Čechovi a ten už skóroval – 1:0. Uběhlo pět minut a na 2:0 zvyšoval Hrmo z penalty, kterou sudí Morávek nařídil po faulu na Černíka. Další minuty prvního poločasu přinesly přehlídku živanických šancí. V 11. minutě uvolnil Balog Čecha, ten ale nenašel ve vápně připraveného spoluhráče k zakončení. Podobná situace, ze které padl první gól byla k vidění i ve dvacáté minutě, zakončit zkoušel Čech, ale jeho prudkou střelu vyrazil Mičjan, odražený míč se dostal k Černíkovi, ten přenechal Hrmovi, který vyslal střílený centr zpět před branku hostí, tentokrát tam však nikdo z „domácích“ k zakončení nebyl připraven. Srch se dostával k míči sporadicky a většina jeho akcí končila za půlkou, přesto se další průběh prvního poločasu podařilo hostím zvládnout pouze se dvěma góly na kontě, když své šance ke konci první půle neproměnil Balog. Ten nejdřív střílel těsně nad a ve 43. minutě přenechal míč Černíkovi, který však trefil jen boční síť.

Ve druhém poločase působili v zápase hosté ze Srchu už spíše jen jako komparz. Další gól měl na kopačce hned v úvodu Čech, jeho povedenou střelu ale Mičjan kryl. V 60. minutě byla po faulu na Baloga opět nařízena penalta, exekutor Hrmo se nemýlil ani podruhé – 3:0. O pár minut později zvyšoval Čech už na 4:0, když gólman hostí nestačil na jeho prudkou přízemní střelu. Další dva góly následovaly v rychlém sledu, první přidal Jakub Černík, který hlavičkou usměrnil míč po rohu za Mičjanova záda, o dvě minuty později se situace opakovala, tentokrát však z rohu zakončoval hlavou Ferčák - 6:0. (Černík i Ferčák se tak gólově dotáhli na Baloga a se třemi góly společně patří k nejlepším střelcům Sokola Živanice po 7. kole). V 77. minutě mohl další gól přidat Černík, jeho lob měl však gólman hostí pod kontrolou. A když ani několik minut před koncem nepřidal další branku po přihrávce od Gorola Macháček, jehož prudká střela šla jen těsně vedle, skončilo utkání drtivou výhrou Živanic 6:0. I třetí (a poslední) utkání v azylu ve Stolanech jsme tak zvládli a se skórem 13:0 a 9 body se za týden na místo činu vracíme už jako řádní hosté.  (JŠ)    

 

fotky ze zápasu naleznete zde.