Bitva s Kolínem přinesla minimum šancí a těsné vítězství domácího Sokola!

16.04.2017 11:02

TJ Sokol Živanice - FK Kolín 2:1 (1:1)

ŽIVANICE: Volšík – Novotný, Motyčka, Buriánek, Sůra – Kakrda (76. Gorol), Janecký (88. Norek), Herzán, Polák – Ujec (86. Novák), Petrus (90. Hundák).

KOLÍN: Ptáček – Biško, Zdeňka (70. Seifert), Šourek, Nešpor – Vácha (77. O. Puk), Brunclík, Němeček (82. Bora), M. Puk (54. Čapek) – Jindřich, Štoček. 

BRANKY: 40. Petrus, 73. Ujec - 15. Brunclík (pen.). ROZHODČÍ: Novotný. ŽK: 1:2. DIVÁCI: 160. 

Oba týmy vstoupily do utkání aktivně. První velkou šanci však zaznamenali domácí, když Kakrdův centr poslal Ujec z voleje jen těsně nad Ptáčkovu bránu. Do vedení šli ale hosté. V 15. minutě byla nařízena penalta za údajný faul na Jindřicha, exekuci provedl kapitán hostí a Kolín šel do vedení – 1:0. Domácí nepříznivý vývoj utkání probudil a Sokol přidal, ale veškeré snahy však k vyrovnání nevedly. Kolínští v této fázi hry spíše sekundovali, pravdou zůstává, že Sokol jejich bránu vážněji neohrozil. To vše platilo až do 40. minuty, kdy vystřelil Janecký a odražený míč doklepl do brány Petrus – 1:1.

Hned po změně stran moli jít domácí do vedení, Janecký však v těžké pozici pálil pravačkou z voleje „pouze“ nad. Hra byla v zásadě vyrovnaná, ale ani jeden tým nenacházel recept na ohrožení soupeřovy branky. Bojovalo se o každý centimetr hřiště. Závěr nakonec patřil domácím, v 73. minutě po centru Janeckého zavěsil míč hlavou do sítě Ujec – 2:1. Ujec mohl i přidat, jeho důrazný hlavičkový pokus o tři minuty později už ale pozorný Ptáček vystihl. Osm minut před koncem vyslal povedenou střelu Janecký, tu však opět vyrazil gólman hostí.                      (JŠ)