Brandýs na Živanice nestačil. Parádní rozuzlení zápasu připravil Gorol!

20.08.2017 20:21

TJ Sokol Živanice - FK Brandýs nad Labem 2:1 (0:1)

ŽIVANICE: Ptáček - Buriánek, Ferčák, Zdeňka, Motyčka – Kakrda (87. Novák), Gorol, Herzán, Hundák (90. Trupl) - Petrus (46. M. Ujec), D. Pánek (67. F. Pánek).

BRANDÝS: Janáček - Reichert, Baloun, Bohdan, M. Stross - Prokop, Folwarczny, Urban, Kubeš, Moravský - Braborec. Trenér: Sunkovský.

BRANKY: 54. Ferčák, 75. Gorol - 44. Folwarczny. 

ROZHODČÍ: Vojtěch. ŽK: 2:3. DIVÁKŮ: 196.

Už ve čtvrté minutě zvedl diváky ze sedaček s chutí hrající Gorol, který rozezněl spojnici Janáčkovy branky. Následně poslali pokusy do ohně Kakrda a Hundák, ale adresát, jenž by dopravil míč do sítě, se už nenašel. To bylo ze strany domácích v první půli prakticky vše podstatné. Hosté hráli aktivně a byli v mnoha ohledech lepší. Zásadní varovný signál přišel ve 29. minutě, kdy po několika slibných předešlých pokusech zakončoval pouze do tyče kapitán Brandýsa Folwarczny. Domácí zaznamenali další dva pokusy, zdaleka je však možno je označit jako “gólové”. A když kapitán hostí pálil tři minuty před koncem první půle jen nad, vypadalo to, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu. Omyl! Sokol přišel na půlce vcelku lacino o míč, kterého se zhostil Folwarczny a individuální akci zakončil umístěnou střelou – 0:1.

Druhá půle byla z pohledu domácích radostnější. Sokol na hosty z Brandýsa doslova vlétl (pálil Gorol a z voleje se zastřeloval Hundák) a zvýšený tlak přinesl své ovoce již v 54. minutě, kdy se po rohu hlavou trefil Ferčák – 1:1. Hosté postupně přicházeli o síly a jejich ambiciózní hra z první půle se zcela vytratila. Sokol ve druhé půli jasně dominoval a zaznamenal další šance, například kapitán Herzán se v záklonu trefil jen nad branku. Stoper Zdeňka se pak v nepřehledné situaci ve vápně jen o půl vteřiny nepotkal s míčem, který stačilo jen doťuknout. Parádní rozuzlení utkání, které Gorol avizoval již v úvodu, pak přišlo čtvrthodinku před koncem. Gorol z dálky vypálil do šibenice a s pomocí teče posunul Živanice ke třem bodům - 2:1. Brandýs neudržel krok se zkušeným divizním soupeřem a sympatický výkon z první půle nestačil ani na jeden bod.

Petr Doležal, trenér Sokola Živanice, po utkání uvedl: „Vítezství určitě bereme s povděkem, je potřeba připomenout, že výsledek se nerodil jednoduše a že jsme po první půli prohrávali 0:1. Brandýs zahrál dobře v první půli, ale my jsme byli lepší v té druhé a nakonec jsme měli i více šancí .“                                        (JŠ)