Buriánek jde do voleb s elánem a názorem mladší generace, píše Týdeník Pernštejn

29.03.2021 05:38

ŽIVANICE – Hrající sekretář fotbalového Sokola Živanice se pro náš Týdeník rozpovídal nejen o své kandidatuře na místo ve Výkonném výboru okresního fotbalového svazu (OFS) Pardubice.

Jak vypadala zimní příprava Živanic, zahájili jste ji vůbec?

Zimní přípravu jsme zahájili „předvánočním blokem“ loni od 8. do 22. prosince. Stačili jsme však odehrát pouze jedno přípravné utkání. Z důvodu vládních nařízení pak od 27. 12. trénujeme pouze individuálně podle tréninkových plánů.

Jsme na konci března a stále se nehraje... Počítáte ještě, že by se na jaře mohla rozběhnout mistrovská utkání třetí ligy a nižších soutěží?

Dokud nepřijde oficiální rozhodnutí o ukončení letošního ročníku, tak s dohráním alespoň části zápasů musíme počítat. Bohužel po takto dlouhé pauze bez zápasu a společného tréninku každý tým potřebuje minimálně tři týdny normálního režimu, aby byl schopný se rozumným způsobem připravit na mistrovská utkání. Z tohoto důvodu se mi rozehrání letošní sezony zdá spíš jako utopie.

Pokud by se neodehrálo přes 50 procent zápasů v dané soutěži, tak by se soutěžní ročník musel anulovat už druhý rok po sobě...

Pokud k anulováni opravdu dojde, tak od konce listopadu 2019 do července 2021, čili během 20 měsíců, bude náš tým mít v ČFL odehráno pouze osm mistrovských utkání. To je pro neprofesionální fotbalisty a fotbal jako takový katastrofa. Všichni doufáme, že příští ročník ČFL se odehraje celý bez přerušení a TJ Sokol Živanice má v plánu v této soutěži pokračovat i nadále a pokusit se hrát v horních patrech tabulky.

Blíží se okresní i krajské valné hromady v našem regionu. Vy osobně jste novým kandidátem do výkonného výboru OFS Pardubice. S jakými cíli a vizí usilujete o funkci v okresním svazu?

Jelikož v Živanicích vykonávám funkci sekretáře a náš klub je v posledních letech kritikem poměrů v českém fotbale, tak nechci, aby z naší (mé) strany zůstalo pouze u slov, ale došlo i na činy. Proto jsem velice rád přijal nabídku připojit se k týmu René Živného a rozhodl se zabojovat o místo ve výkonném výboru OFS Pardubice. Do voleb jdu s ambicí přinést elán, názor a pohled zástupce mladší generace a stále aktivního hráče. Rád bych se s lidmi okolo pana Živného, kteří mají s fotbalem dobré úmysly, pokusil ještě vylepšit fungování OFS.

vyšlo 29. 3. 2021 v Týdeníku Pernštejn