Čtvrtá výhra v přípravě. Ale..., napsal Chrudimský deník po utkání Sokola s druholigovým MFK Chrudim!

09.07.2019 09:40

MFK Chrudim – Sokol Živanice 2:0 (0:0)

MFK Chrudim – Sokol Živanice 2:0 (0:0)

CHRUDIM: 1. poločas: Zíma – Hlavsa, Drahoš, Vencl, Řezníček – Sulík (30. Tlapák), Čáp, Sixta, Moustafa, Mastík – Ujec.

2. poločas: Zíma – Řezníček, Krčál, Vencl (68. Drahoš), Mastík (55. Hlavsa) – Janoušek, Sixta (68. Tlapák) – Kesner, Rybička, Dostálek – Vašulín.

ŽIVANICE: Frydrych – Buriánek, Spěvák, Motyčka (80. Slavík), F. Pánek – Nikodém (70. Polák), Langr, Ptáček, Gorol, D. Pánek – Štěpánek (46. Slavík, 60. Hundák).

BRANKY: 59. Řezníček, 64. Kesner.

Čtrnáct dní před startem ligové soutěže tým MFK Chrudim porazil třetiligové Živanice 2:0 góly Řezníčka a Kesnera. O spokojenosti se po závěrečném hvizdu v chrudimské kabině nedalo mluvit ani náhodou.

„Zápasem se Živanicemi jsme zakončili minisoustředění, kdy jsme měli dvoufázové tréninky. To ale není omluva pro to, jak jsme především v první půli hráli,“ zlobil se trenér Veselý„Živanice předvedly velmi dobrý výkon, přehrávaly nás. My jsme nebyli nebezpeční a propadali do defenzivního bloku. Nejvíc mě ale mrzí, že jsme ztráceli jednoduché míče,“ pokračoval.

S výměnou jedenáctek na hrací ploše se situace zlepšila, chrudimští fotbalisté nakonec dvěma trefami strhli skóre na svoji stranu. Další velké množství šancí ještě neproměnili, zejména zásluhou skvěle chytajícího Frydrycha. Oslabené Živanice, které jsou teprve na startu letní přípravy odpadly fyzicky. „V souvislosti s teplem, nízkým počtem hráčů soupeře a protočením dvou jedenáctek na naší straně se vývoj otočil a my se zlepšili. Zápas pro nás splnil kondiční parametry, žádné velké závěry z něj ale dělat nebudeme,“ podotkl trenér Jaroslav Veselý. Chrudim vstoupí do F:NL v pátek 19. 7. 2019 zápasem ve Vítkovicích.

...vyšlo 7. 7. 2019 v Chrudimském deníku, autorem článku je Petr Dejnožka