Derby je naše! David Petrus rozstřílel pardubickou rezervu

16.08.2021 12:42

FK Pardubice „B“ – TJ Sokol Živanice 1:4 (0:3)

FK PARDUBICE „B“: Hrnčíř - Prosek, Halász (72. Řehák), Nemšovský, Kurka - Sychra (46. Lee), Vít, Ramos Junior (46. Vítek), Dufek (70. T. Formáček) - Šimek (87. Hajník), Sokol.

ŽIVANICE: Frydrych - Buriánek, Spěvák, Václavek, Polák - D. Pánek (66. Štěpánek), Langr, Zavřel (66. Gašpar), Kopecký (23. Nikodem) - T. Kakrda (87. F. Pánek), Petrus (66. D. Formáček).

BRANKY: 80. Šimek z pen. - 5. Polák, 34., 39. a 51. Petrus. ŽK: 1:2. ROZHODČÍ: Raplík - Krupka, Kolátor. DIVÁKŮ: 280.

Oblíbené regionální derby svedlo ve třetím kole ČFL vzájemně dobře známé fotbalové soky. Rezervu pardubického FK a živanického Sokola. Domácí se nechali zaskočit hned v úvodu zápasu, když z hranice vápna přesně mířil Lukáš Polák – 0:1. Hosty úvodní branka navnadila a po celou první půli předváděli pohledný kombinační fotbal a dostávali se do, pro domácí, nebezpečných situací. Pardubice nebezpečně zahrozily Sokolem, jehož pokusy ale nadvakrát vychytal zkušený gólman Frydrych. Po půlhodině hry samostatně unikal D. Pánek, který ve vápně přesně našel Davida Petruse a ten z otočky poslal Sokol do dvoubrankového vedení – 0:2.  Uběhlo jen pět minut a skóre se opět měnilo. To když na levé straně zatáhl míč Nikodem, jenž se do Živanic přesunul v týdnu právě z Pardubic, a přesným pasem oslovil nabíhajícího Petruse, který chladnokrevně zakončil – 0:3.

Hned v úvodu druhé půle mohli domácí stav utkání korigovat. Vitákův pokus však neměl potřebnou razanci. Skóre se však přeci jen měnilo. To když gólman Hrnčíř zaznamenal nepřesnou rozehrávku, kterou pohotově zachytil David Petrus – 0:4. Petrus tak dokázal v průběhu 17ti herních minut zkompletovat hattrick! Brankový účet uzavřel v 80. minutě domácí Šimek, který proměnil pokutový kop po faulu na Leeho – 1:4. Sečteno, podtrženo, Sokol udělil domácím lekci z produktivity a zaslouženě z Pardubic odvezl všechny tři body!  

 „David odehrál výborné utkání už před týdnem a teď to potvrdil také gólově. Klobouček! Musím říct, že první poločas byl z naší strany výborný. Chtěli jsme do utkání vstoupit co nejlépe, chtěli jsme hrát tak, aby to domácí museli otevřít a my mohli chodit do brejkových akcí a to se myslím povedlo nad míru,“ řekl po utkání spokojený kouč Živanic Roman Oliva.