Derby je naše! David Petrus v něm zaznamenal hattrick!

27.03.2022 20:58
TJ Sokol Živanice - FK Pardubice B 5:0 (3:0)
ŽIVANICE: Frydrych – Spěvák, Vobejda, Kakrda, Buriánek, Nikodem (68. Knespl), Petrus (52. Štěpánek), Polák (81. F. Pánek), Václavek, Langr (C), Kopecký (68. D. Pánek).
FKP "B": Letáček (C) – Lupač, Halász, Mareš (89. Stýblo), Jarkovský, Kubart (62. Řehák), Rayan (62. Řezníček), Dostál, Červ (46. Vítek), Akosah-Bempah, Vít.
BRANKY: 7., 27. a 49. Petrus, 21. Kopecký, 76. Kakrda. ŽK: 1:1. Rozhodčí: Nejedlo. DIVÁCI: 210.
 
„Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Určitě nám pomohl brzký gól. Potom jsme se uklidnili, poměrně rychle přidali další a zápas jsme měli, dá se říci, pod kontrolou. Připravovali jsme se na to, že Pardubice na nás budou chtít na začátku druhé půle vletět a zkusit se zápasem něco udělat. Po jejich chybě jsme ale dali na 4:0 a pak už jsme si to celkem v klidu pohlídali. Je také super, že jsme odehráli zápas s nulou vzadu,“ řekl po utkání s Pardubicemi spokojený střelec tří branek David Petrus.
 
„Do zápasu jsme vstoupili výborně. Naše aktivní hra byla zužitkována po sedmi minutách, kdy se trefil David Petrus. Během dalších dvaceti minut jsme stihli přidat ještě dvě trefy, což nás uklidnilo,“ řekl spokojeně trenér Živanic Roman Oliva a dodává: „Petrus předvedl skutečně vynikající výkon. Tři branky sám vstřelil a čtvrtý připravil.“