Derby je naše! Pohledné utkání v Pardubicích rozhodla jediná branka

31.03.2018 14:24

FK Pardubice B - TJ Sokol Živanice 0:1 (0:1)

FK PCE B: Hrnčíř - Spěvák, Lněnička, Řehák, Zelenka - Bydžovský, Matuška, Jarosz, Jirka (66. Barbarič), Sokol (46. Novák) - Huf (46. Gašpar). 

ŽIVANICE: Ptáček - Buriánek, Ferčák, Motyčka, Novotný - Polák (76. F. Pánek), Herzán, Gorol, Hundák (63. D. Pánek) - Petrus, T. Kakrda (84. Bukač).

BRANKA: 39. Hundák.  ŽK: 3:3. ROZHODČÍ: Erlebach. DIVÁKŮ: 390.

Šlágr 19. kola a zároveň již tradiční divizní derby přilákalo v Pardubicích nadprůměrnou návštěvu a kdo utkání zhlédl, nemohl litovat. Podávala se kvalitní kopaná, „okořeněná“, bohužel, pouze jednou brankou, kterou ve 39. minutě vstřelil, po přesné přihrávce Davida Petruse, Martin Hundák.

Začněme však od začátku, protože to byly Pardubice, které mohly jít do vedení! Ve 2. minutě se do první velké šance zápasu dostal pardubický Huf, jehož střelu bravurně vyrazil živanický gólman Ptáček. Následnou dorážku nůžkami pak likvidoval na brankové čáře Ferčák. V první půli byli lepší hosté, kterým se ale nedařilo vytvořený tlak přetavit také do změny skóre, což tedy platilo minimálně do 39. minuty, kdy gólman Hrnčíř vyběhl z brány, ale u míče byl dříve Petrus, který přesným pasem do vápna našel Hundáka a ten propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:1! Gólman Ptáček ještě před poločasovým hvizdem likvidoval nebezpečný Spěvákův pokus, který vytáhl mimo tři tyče.

Druhá půle přinesla podobný obraz hry, hosté byli více na míči, měli více ze hry a také se dostávali do většího počtu standardních situací. Po třech minutách druhého dějství Gorol nastřelil přízemní střelou tyč! Další velké šance zaznamenali Ferčák, Motyčka a Petrus, skóre se již však neměnilo a jediným úspěšným střelcem se tak stal Martin Hundák.

„Jsme rádi za výsledek. Tři body z Pardubic bereme všemi deseti, ale plně spokojení nejsme! Opět nás trápila koncovka. Byli jsme lepší, vypracovali jsme si šance, ale do konce utkání se strachujeme o výsledek, protože jedna branka je v takových utkáních prostě málo,“ řekl po utkání trenér Sokola Petr Doležal.

Ve středu 4. dubna se doma v rámci dohrávky představíme s Trutnovem. Utkání začíná v 16:30.                                   (JŠ)