Derby je naše! Sokol naplno bodoval v Pardubicích a je první!

25.08.2019 19:53

FK Pardubice B - TJ Sokol Živanice 1:3 (0:2)

FK PCE B: Hrnčíř - Pavlas, Lněnička, Zukal (63. Zelenka), Sláma - Miker, Kovář, Sokol, Mužík - Zifčák (75. Jiroutek), Kepl.

ŽIVANICE: Frydrych - Buriánek, Herzán, Motyčka, Polák - D. Pánek (79. F. Pánek), Langr, Gorol (88. Vyšehrad), Nikodem (90. Chocholatý) - Štěpánek (72. Gašpar), Petrus.

BRANKY: 74. Kepl - 3. D. Pánek, 40. Štěpánek, 59. Gorol. ŽK: 2:4. ROZHODČÍ: Severýn  - Černý, Fišer. DIVÁCI: 460.

Očekávané derby přivedlo v nedělním dopoledni na stadion Pod Vinicí velmi slušnou návštěvu a takřka pětistovka diváků měla možnost sledovat pohledné a bojovné utkání. Již tradiční derby živanického Sokola a pardubické rezervy mělo náboj od prvních minut.

Do vedení šli hned v úvodu aktivní hosté, když nalevo obelstil dva obránce domácích Nikodém, který stihl přesně odcentrovat a na zadní tyči oslovit nabíhajícího Davida Pánka – 0:1. Kdyby to bylo po deseti minutách 0:3, nebylo by se čemu divit. V páté minutě doputoval míč po ose Petrus – Pánek ke Štěpánkovi, kterého ale ve vápně zastavil pohotový Hrnčíř. O chvíli později se do slibné šance dostal Petrus, ale ani ten neměl štěstí, když pozdravil jen boční síť. Hra se postupně vyrovnala, ale Pardubice vážněji Frydrychovu branku neohrozily. Do poločasu se trefil ještě Štěpánek, když akci na středu založil Gorol, který přesným pasem nalil doleva Nikodémovi a ten centroval před hranici malého vápna, kde již zaúřadoval nabíhající Štěpánek – 0:2. Sokol šel do kabin za zaslouženého vedení a v pohodové náladě. 

Druhá půle přinesla neméně zajímavou podívanou. Bojovalo se na obou stranách. Pardubice sázely na rychlý přechod do útoku, ale jejich šance nebyly nebezpečné. Výjimku tvořila standardka, kterou v 52. minutě zahrával Mužík. Jeho pohledný pokus však zastavilo břevno Frydrychovy branky. Živanice hrály se znatelnou lehkostí a zápas definitivně opanovaly pohlednou trefou Gorola po hodině hry, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě, když mu míč sklepl Štěpánek – 0:3! Domácí stačili už jen korigovat stav utkání, když se v 74. minutě přesně k tyči trefil Kepl - 1:3

Živanice zaznamenaly bodový zisk i ve třetím kole ČFL a aktuálně kralují skupině B na prvním místě s osmi body. Příští týden Sokol doma přivítá Brozany, utkání bude sehráno v sobotu 31. 8. 2019, avšak již ve 14:00!                                 (JŠ)