Derby je naše! Tříbodovou branku v Ústí vstřelil Kopecký!

04.10.2020 20:23

TJ Jiskra Ústí nad Orlicí - TJ Sokol Živanice 0:1 (0:0)

ŽIVANICE: Frydrych – Buriánek, Spěvák, Staněk, Polák – D. Pánek (71. Štěpánek), Langr, Zavřel (77. Gašpar), Kopecký (89. F. Pánek) – Petrus.

BRANKA: 76. Kopecký. ROZHODČÍ: Řeháček. ŽK: 1:0. DIVÁCI: 230.

Šlágrem 7. kola ve skupině B České fotbalové ligy bylo bezesporu regionální derby mezi ústeckou Jiskrou a živanickým Sokolem. Derby se hrálo za velmi větrného počasí a na těžkém terénu. V první půli se do první velké šance dostali jinak nevýrazní domácí. To když ve 28. minutě unikal sám na Frydrycha Voleský. Ten se hostujícího gólmana dokonce snažil obejít, nakonec ale na brankové čáře vše hasil Polák. Hosté hráli otevřenější partii, ale do vyložené šance se nedostali. 

Po změně stran se vyznamenal gólman Frydrych, který vyrazil střelu Součka i dorážku Špatenky. To bylo však ze strany domácích vše. Hosté postupně znatelně převzali iniciativu, zastřelovali se Zavřel a Polák. V 76. minutě poslal Petrus míč na Kopeckého, ten si ho lehce posunul a umístil přesně k tyči - 0:1. Šest minut před koncem Polák vysunul do šance Petruse, ale ten gólmana Krátkého nepřekonal, a tak i přes 5minutové prodloužení se již nic nezměnilo. Hosté udělili domácím lekci z produktivity a brali zasloužené tři bodu. Utkání velmi nepřesně řídil rozhodčí Řeháček. 

„I přes to, že se utkání hrálo na těžkém terénu, jsme se snažili o kombinační hru a po krásné střele Kopeckého vezeme cenné tři body,“ řekl obránce Živanic Michal Buriánek.

Vladimír Chudý, trenér Ústí, hodnotil utkání pro Deník: „Opět jsme odehráli utkání, ve kterém jsme propadli v zakončení. Měli jsme tři stoprocentní gólové šance a ty jsme neproměnili. Bohužel soupeř svoji příležitost využil a zaslouženě vyhrál 1:0. Když nedokážeme vstřelit branku, nemůžeme pomýšlet na body.“