Derby s Pardubicemi musely rozhodnout až penalty!

04.09.2016 13:07

TJ Sokol Živanice - FK Pardubice B  2:2 (1:1), na penalty 5:3

ŽIVANICE: Volšík - Motyčka, Ferčák, Novák, Norek - Petrus, Gorol (68. Janecký), Herzán, Polák - M. Ujec, O. Ujec (56. T. Kakrda).

FK PCE B: Hrnčíř - Řehák, Zavadil, Pospíšil, F. Pánek (78. Panchártek) - Bláha, Málek, Prokopec, Kim (82. Slezák) - Valenta, Gašpar.

BRANKY: 11. a 56. M. Ujec - 9. Valenta, 84. Panchártek. ROZHODČÍ: Raplík. ŽK: 0:1. DIVÁKŮ: 240.

Utkání neslo všechny parametry derby již od prvních minut, oba celky totiž vlétly do zápasu s velkou chutí a bojovností. Jako první se radovali hosté, kteří otevřeli skóre již v deváté minutě, když Valenta nedal střelou k tyči gólmanu Volšíkovi šanci – 0:1. Domácí však velmi rychle odpověděli Milanem Ujcem, který nestřežen ve vápně vyrovnal parádní umístěnou pumelicí – 1:1. V první půli se ještě zastřeloval Gorol a k palbě se přidal i Milan Ujec, ani jeden však nemířil mezi tři tyče a tak se šlo za nerozhodného stavu do kabin.

Sokol ve druhém dějství přišlápl plynový pedál a své ovoce přinesl tlak už v 56. minutě, kdy se po rohu prosadil opět Milan Ujec, který lehkou tečí posunul míč do sítě hostí – 2:1. Tentokrát mohli rychle odpovědět hosté, ale Kimův pokus zastavilo břevno domácí svatyně. O několik minut později se rozeznělo břevno na druhé straně hřiště, když po dalším rohu Sokola hlavičkoval opět Milan Ujec. Čtvrthodinku před koncem utkání zaznamenali velké příležitosti domácí, nejprve v podání Nováka, který hlavičkoval těsně nad a poté Herzána, jehož pokus vyčapal gólman Hrnčíř! A opět se opakovalo otřepané „nedáš, dostaneš!“, kdy po standardce hostí hlavou usměrnil míč Panchártek – 2:2. Potřeba poznamenat, že domácím nebyla v závěru uznána branka pro útočný faul, pročež nezbylo než i čtvrtý zápas této sezóny rozhodnout v penaltovém rozstřelu. V penaltách se všichni domácí exekutoři nemýlili (Ferčák, Petrus, Norek, Polák a Kakrda) a tak Sokol z napínavého a z obou stran koretkně odkopaného derby vytěžil alespoň bonusový bodík navíc.                                                                               (JŠ)