Dohrávka přinesla nečekaný pád lídra tabulky se zachraňujícím se Trutnovem!

05.04.2018 11:31

TJ Sokol Živanice – MFK Trutnov 1:3 (1:0)

ŽIVANICE: Ptáček – Buriánek, Ferčák, Motyčka, Novotný (78. Ujec) – Polák (75. F. Pánek), Herzán, Gorol, Hundák – T. Kakrda (64. Bukač), Petrus (46. D. Pánek).

TRUTNOV: Šťastný – Kovář, Kejzlar (89. Balcar), Makovský, Mařas – O. Tobiáš, Marks (17. Brejcha, 68. Groer), J. Matějka, Zezula – Holubec, Káva.

BRANKY: 36. Petrus – 53., 63. a 86. Matějka. 

ŽK: 1:1. ROZHODČÍ: Tesař. DIVÁKŮ: 150.

Dohrávka odloženého zápasu 16. kola Divize C mezi domácím Sokolem a MFK z Trutnova přinesla nečekanou senzaci. Lídr divizního céčka, honosící se devítibodovým náskokem nečekaně padl s týmem, který na jaře zatím jen ztěžka sbírá body a bojuje o záchranu! Velkou zásluhu na výhře hostí nese Matějka, který v dresu modrobílých zaznamenal hattrick.

První půle přinesla očekávaný průběh, hosté se bránili, domácí Sokol tlačil a vytvořil si velkou řadu šancí. Místy působili Trutnovští až odevzdaně, ale Živanice nevýrazně působícího soupeře nedokázaly „vytrestat“  brankou. Domácí příznivci se kýžené branky dočkali až ve 36. minutě, kdy nepovedenou malou domů Trutnova bleskově zachytil Petrus a pohotově přehodil gólmana Šťastného – 1:0!

Kdo očekával, že Živanice soka ve druhé půli „dorazí“ další brankou a zápas dovedou k vítěznému konci, byl však na omylu. Obraz hry se diametrálně změnil. Domácím se příliš nedařilo, zato hosté ožili hned v úvodu, kdy Matějkův pokus, který spíše připomínal nepovedený centr, před Ptáčkem nečekaně skočil a zastavil se až za zády překvapeného gólmana – 1:1. Další branka padla o deset minut později po rohovém kopu, kdy se opět prosadil trutnovský Matějka  - 1:2. Co naplat, že pár minut před koncem měl vyrovnání na kopačce Gorol, když jeho pokus zastavilo břevno! Hrdinou hostí se naopak stal Matějka, který obrat zápasu záhy dokonal, když míč ukázkově zakroutil do šibenice domácí branky a zkompletoval tak hattrick – 1:3.          (JŠ)