Dokonalý obrat pohárového utkání! Sokol si poradil s ambiciózní Olympií a vyhlíží soka pro druhé kolo!

24.07.2017 10:48

TJ Sokol Živanice - FK Olympia 2:2 (0:1), penalty 5:3

ŽIVANICE: Ptáček - Zdeňka, Ferčák, Buriánek, Motyčka - Hundák, Gorol, Kakrda (72 D. Pánek), Polák (86. F. Pánek) - Petrus, Ujec (75. Bukač).

OLYMPIA: Frydrych - Duben (65.Kuťák), Rothe, Maršálek, Verner, Ptáček, Liener, Čihák, Ličman, Bareš, Dordevič.

BRANKY: 79. Petrus, 88. D. Pánek - 18. Duben, 65. Ličman. ŽK: 2:2. ROZHODČÍ: Mikyska - Mokrusch, Podaný. DIVÁCI: 220.

V prvním kole MOL Cupu narazil živanický Sokol na ambiciozní Olympii, která bude od příští sezóny účastníkem Fotbalové národní ligy (a mění své působiště z Hradce Králové na pražský Strahov). A byli to právě hosté, kteří otevřeli skóre utkání, když se hlavou přesně trefil Duben - 0:1. Ještě v první půlhodince však mohli domácí kontrovat, avšak Tomáš Kakrda přesným centrem od Petruse do vápna pohrdnul. 

Po změně stran byl obraz hry vyrovnaný a další velkou šanci zaznamenal opět Sokol, avšak spolupráce dua Hundák - Kakrda vyrovnání nepřinesla. Nedáš, dostaneš!  Dvě minuty po promarněné "ložence" domácích zvyšuje Ličman na 0:2. Poraženecká nálada však na domácí hráče nepadla a ti naopak zařadili vyšší převodový stupeň. Hosté jakoby ukolébáni bezpečným vedením v závěru zápasu spíše sekundovali a jak se ukázalo, podcenění situace se nevyplatilo. V 79. minutě snižuje Petrus umístěnou střelou k tyči - 1:2 a dokonalý obrat završuje dvě minuty před koncem David Pánek - 2:2!!!

Zápas byl nastaven o půlhodinu, která rozuzlení nepřinesla, a tak došlo na pokutové kopy, které bezchybně proměnili všichni domácí exekutoři (Buriánek, Filip Pánek, Bukač, Hundák i Ferčák) a protože se ve čtvrté serii do brány netrefil Maršálek, může se na středeční losování druhého kola MOL Cupu (26.7.2017 ve 14:00) těšit Sokol Živanice!!!

„Olympia byla velmi těžký soupeř. V první půli se nám moc nedařilo, ale po změně stran jsme se zlepšili. Vypracovali jsme si více šancí a zaslouženě vyrovnali. Penalty byly o hlavách a na nás se projevilo, že jsme do nich šli nabuzení, poté co jsme unikli hrobníkovi z lopaty,“ uvedl pro Hradecký deník živanický asistent Miloslav Petrlík.                                                                                     (JŠ)