Koncert promarněných šancí Sokola rozhodl o osudu utkání s FK Přepeře

11.11.2019 09:56

TJ Sokol Živanice – FK Přepeře 1:1 (1:0), penalty 3:4

ŽIVANICE: Frydrych - Buriánek, Motyčka, Staněk, Polák - Langr, Herzán - D. Pánek  (57. Gorol), Petrus, Nikodem (78. Gašpar) - Štěpánek.

BRANKY: 16. Štěpánek - 86. Volf. ROZHODČÍ: Černý - Severýn, Fišer. ŽK: 0:1 DIVÁKŮ: 140.

S nováčkem soutěže si nakonec živaničtí fotbalisté vylámali zuby. Již v první půli měli herně navrch, ale vstřelili jediný gól z kopačky Štěpánka. Ve druhé půli, ač přes výraznou převahu, gólmana soupeře už nepřekonali a čtyři minuty před koncem nováček střelou Volfa skóre vyrovnal a nakonec byl šťastnější i v penaltovém rozstřelu.

Domácí byli pro branku gólmana Truksy nebezpečnější, ale chyběl důraz ve velkém čtverci. V 16. minutě se střelecky prosadil Štěpánek za asistence Langra - 1:0. Ve 36. minutě spálil velkou šanci Staněk, který z výhodné pozice branku soupeře přestřelil, a když se ve 44. minutě z dobré pozice neprosadil ani Petrus, šlo se do kabin za hubeného vedení živanického Sokola.

Po změně stran si domácí připravili řadu šancí, ale Štěpánek ani Gorol Truksu neprostřelili. V 59 minutě si dokonce kapitán hostí Nesvadba málem vstřelil vlastní gól, ale skóre se neměnilo. Živaničtí usilovali o druhý gól, který by definitivně zlomil odpor soupeře. Nepovedlo se, a když se v 86. minutě střelecky prosadil Volf - 1:1. Na tento gól už Živanice nenašly odpověď.

Ke slovu přišel penaltový rozstřel, ale domácí dvakrát minuli branku (Petrus, Polák), soupeř neskóroval jen jednou (Volf). Úspěšní byli Nikodem, Gorol a Herzán.  Podzimní část sezony zakončí Živanice v neděli 17. 11. 2019 (od 10:15) s Duklou Praha B. Dějištěm utkání budou Jirny, kde béčko Dukly našlo azyl. (jma)

Roman Oliva, trenér Živanic, hodnotil utkání pro Deník: „Od začátku až do konce jsme soupeře přehrávali. Vytvořili jsme si šancí na dva zápasy, ale využili jen jedinou. Koncovka je náš stálý problém. A jak už to někdy bývá, inkasovali jsme z jediné střely, navíc tečované.“