Krasojízda pokračuje! Sokol se vrátil na první místo ČFL po výhře v Liberci!

07.10.2019 09:28

FC Slovan Liberec B - TJ Sokol Živanice 1:4 (1:2)

ŽIVANICE: Frydrych – Buriánek, Vyšehrad, Staněk, Polák – D. Pánek (83. Hundák), Herzán, Gorol, Petrus (75. Gašpar) – Štěpánek (79. Chocholatý), Nikodem (87. F. Pánek).

LIBEREC B: Knobloch - Baláž (78. Petr), Michal (60. Kratochvíl), Dvořák, Šulc (65. Gabko) - Kim (46. Blažek), Beran, Vrabec - Koscelník, Yu, Gembický (72. Daněk)

BRANKY: 37. Gembický – 6. a 74. Štěpánek, 29. Petrus, 57. Nikodem.

ROZHODČÍ: Aubrecht – Hányš, Nehasil. Aubrecht – Hányš, Nehasil. ŽK: Bez karet. DIVÁCI: 140.

Sokol zajížděl v neděli ráno na půdu dosud jedenáctého celku České fotbalové ligy, rezervy libereckého Slovanu, a vzhledem k sobotnímu zaváhání dosavadního lídra ze Záp měl možnost znovu obsadit první příčku soutěže! V sestavě domácích se objevil expardubický Milan Knobloch, který oblékal také dres Živanic.

Živanice šly do vedení už záhy, když se v šesté minutě prosadil Štěpánek, který patičkou prodloužil míč přesně k tyči – 0:1. Netrvalo dlouho a Sokol šel do dvoubrankového vedení, když se z voleje trefil na hranici malého vápna Petrus – 0:2. Slovan však stačil reagovat a ještě do poločasu Gembickým snížil – 1:2.

Vítr z plachet domácím však sebral Nikodem, který individuální únik přes celou půlku domácích zakončil prudkou pumelicí, kterou gólman Knobloch jen tečoval do sítě. Na začátku druhého poločasu tak Nikodem vrátil Sokolu bezpečné vedení – 1:3. Kouč domácích ještě zkusili hru oživit dvěma střídáními v krátkém časovém intervalu, ale Živanice byly na koni. Brankový účet vysdtavil po dalším brejku hostí Štěpánek – 1:4.

Petr Papoušek, FC Slovan Liberec B: „Rozhodla zkušenost a efektivita soupeře, bohužel jsme jí šli naproti naší hloupostí, naivitou a hrou v obou vápnech. Všechny góly padly po našich individuálních chybách, které jsme soupeři nabídli."

Roman Oliva, TJ Sokol Živanice: „Soupeř vstoupil do utkání aktivně, ale zchladili jsme ho gólem z brejku. Potom jsme zahodili dvě šance, nicméně se nám podařilo zvýšit. Opakoval se náš neduh z minulého zápasu, kdy domácí snadno snížili. Do druhé vlétli agresivně se snahou vyrovnat. My jsme mu však odskočili na rozdíl dvou branek. Liberec pak přeskupil své řady, což se mu moc nepovedlo. Náš dobrý výkon jsme korunovali čtvrtou branku. Soupeři jsme udělili lekci z rychlých protiútoků.“