Liviu Mocanu: "Na minulost nevzpomínám, zajímá mě jen to, co můžu ještě ovlivnit!"

06.01.2011 08:07

Tentokrát přinášíme rozhovor s dlouholetou oporou středních řad živanického Sokola Liviem Mocanu.

Jak hodnotí podzimní část sezóny Liviu Mocanu?

Hodnotím ji jako úspěšnou, jelikož máme v tabulce 4-bodový náskok na Pardubice. Mrzí mě  však bodová ztráta za bezbrankovou remízu v Dobříkově. 

Jaká je podle tebe úroveň „našeho“ krajského přeboru?

Bohužel musím říct, že šla dolů. V současné době hraje přebor jen 4 až 5 mužstev, která se dají označit za kvalitní a konkurenceschopná i v těžších zápasech. 

…co je tedy lepší? Bojovat o body ve vyrovnané divizi nebo výrazně vyčnívat v kraji?

Určitě jsem pro divizi. „Naše“ divize C je velmi vyrovnaná a kvalitní soutěž, každé kolo se koná velká bitva o každý bod. Dalším plusem je bezesporu také větší prestiž vyšší soutěže.       

Vrátím se ještě k sestupu Živanic z divize a konkrétně k „památnému“ zápasu posledního kola s Letohradem, jak na celou věc vzpomínáš s odstupem času?

Já na to nijak nevzpomínám a už to neřeším. Zajímá mě jen to, co můžu ovlivnit teď a v budoucnu. 

Český fotbal, jak je obecně známo, ovládají „temné“ síly, jak se nastupuje do zápasu, když dopředu víš, že výsledek není ve vašich rukou?

Většinou se něco ,,prokecne“ až po zápasu nebo průběh utkání hodně napoví. Není to příjemné, rozhodně nemůžu říct, že jsme z toho odvázaní. 

Dá se říci, že po řadě odehraných sezón v dresu Živanic už také patříš k místnímu inventáři, jaký je tvůj vztah ke klubu?

Velice kladný :-) 

Před námi je ještě celé jaro, ale na záda nám dýchá vlastně jen pardubické béčko, vidíš návrat do divize optimisticky?

Našim jasným cílem je vyhrát krajský přebor, jiné alternativy tady nejsou, protože všechno ostatní by bylo jen velké zklamání. 

A jak to vidí spoluhráči, čili jaká je nálada v kabině?

Tak nálada v mančaftu je velmi optimistická a myslím si, že i spoluhráči mají stejné ambice a s jarní částí přeboru to vidí stejně jako já. 

Už víte, s kým odehrajete přípravná utkání?

Přípravné zápasy se odehraji v rámci zimního turnaje v Chrudimi. Soupeři budou podobní jako minulý rok.

(pozn. autora: Turnaj v Chrudimi začíná 15.1. 2011 a bude probíhat až do 6.3. 2011 ve skupině „A“ budou Živanice obhajovat loňské prvenství. Dalšími účastníky skupiny „A“ jsou AFK Chrudim, ŽSK Třemošnice, SK Stolany, SK Chrudim, SK Spartak Slatiňany, SK Libčany a TJ Jiskra Heřmanův Městec.) 

Bude i nějaké soustředění, nebo bude probíhat příprava jen „doma“?

Všude dobře, doma nejlíp.                                                               (JŠ)