Náskok Sokola se po prohře s Mýtem ztenčil na čtyři body!

30.04.2018 13:19

TJ Sokol Živanice - SK Vysoké Mýto 0:1 (0:0)

ŽIVANICE: Ptáček - Buriánek, Ferčák (21. Novotný), Zdeňka, Motyčka - T. Kakrda, Herzán, Gorol (76. Bukač), Polák - Petrus, Ujec (76. D. Pánek).

BRANKA: 53. Benda. ŽK: 0:1. ROZHODČÍ: Čechlovský - Dujsík, Kvaček. DIVÁKŮ: 182.

Největší šanci první půle měli hosté, to v 10. min. založil rychlý protiútok Štěpánek, míč předložil Bendovi, který přeloboval gólmana Ptáčka, ale míč stačil z prázdné branky odvrátit Motyčka. Ve 20. minutě si nešťastně zablokoval záda Ferčák a musel jít ze hry. Ve 37. min. přesný centr Buriánka zakončoval hlavou Herzán, ale míč se pod břevno nevešel… V závěru první půle hosté zahrávali standardku a míč s pomocí tyče odvrátil Ptáček… 

Po změně stran se po centru Buriánka zblízka hlavou netrefil mezi tyče Ujec a pak přišel rozhodující moment zápasu. V 53. minutě proklouzl do živanického vápna Benda a zamířil přesně k tyči - 0:1. Snaha domácích o vyrovnání byla marná, Gorol trestný kop z ideální pozice poslal nad břevno. Nečekaně odražený míč se z další akce vrátil k ležícímu Kakrdovi, ale ten Černíka neprostřelil. Hosté měli velkou příležitost ke skórování v 78. min. Dvořákem, ale ten branku netrefil. Dvě minuty před koncem si naskočil na centrovaný míč Zdeňka, hlavou zakončoval akci razantně, ale trefil se zblízka do gólmana Černíka.

…uvedl 30.4.2018 Týdeník Pernštejn