Novinky v týmu před startem I.A třídy

10.08.2011 19:51

Kabina živanického Sokola zažívá s příchodem nové sezóny a v souvislosti s převratnými změnami, které Sokol poslaly místo do divize C do I.A třídy Pardubického kraje, jedno velké zemětřesení, po kterém nezůstává prakticky kámen na kameni.

ODCHODY: Gólmani Mareček a Vojta Černík ukončili hostování. Mezi hráče v poli, kteří z obdobného důvodu končí pak patří Jakub Jedlička, Hanovec, Konečný, Čech a Žák. Naopak na hostování do jiných klubů odešeli - do Dvora Králové, opora minulých sezón, Radek Gorol, v Týništi hostují Michal a Merganc. KaciáňČernohubým jsou na hostování ve Stolanech, Kuba Černík hostuje v Žamberku a už dříve odešel do Českého Dubu hostovat Juraj Hrmo. V jednání je hostování Moravce v Kněžicích.

PŘÍCHODY: Do branky se z hostování vrací Tomáš Mádr (Přelovice) a Radek Hlouš (AFK Chrudim). Mezi navrátilce z valského hostování patří Trupl, Hudec a Hačko, z Horního Jelení se vrací Kamil Pecivál a z Nového Hradce se vrací srdcař Jan Podlipný. Naopak na hostování přichází z Valů Michal Kačírek. V nové sezóně budou Živanice hodně sázet na svoje odchovance, z dorostu se do kádru zařadili Michal Malý, Jakub Petr, Martin Klazar a Milan Jelínek. Suma sumárum z minulé sezóny zůstali věrní Michal Ferčák, který se stal dokonce hrajícím asistentem trenéra mužstva, Josef Balog, Liviu Mocanu a Radek Vrážel, který si však bohužel minimálně ještě půl roku nezahraje díky komplikované zlomenině. Tým podpoří dva nestárnoucí matadoři fotbalových kolbišť Rosťa Macháček a Boby Polák, kteří ještě neřekli poslední slovo. Tým povede kouč Petr Rejman s asistentem Michalem Ferčákem.

„Chceme především stabilizovat omlazený kádr a pohybovat se v horních patrech tabulky. Vsadili jsme na místní hráče a tak doufáme, že se konečně podaří přilákat více diváků na domácí utkání,“ řekl před startem podzimní části soutěže vedoucí mužstva Richard Polák. (JŠ)