Po "hokejové" přestřelce s Kolínem byl odvolán trenér Petr Doležal. Do Živanic se vrací Roman Oliva!

16.04.2018 12:34

TJ Sokol Živanice - FK Kolín 4:5 (2:4)

ŽIVANICE: Ptáček - Buriánek (64. Bukač), Ferčák (46. Zdeňka), Motyčka, Novotný – Polák (46. Petrus), Herzán, Gorol, Hundák - D. Pánek (46. Ujec), T. Kakrda.

KOLÍN: Pellegrini – Biško, Šourek, Nešpor, Seifert (90. Šindelář) – Živný – Vácha (84. Puk), Čapek, Němeček, Mlynka (65. Křelina) – Veselý.

BRANKY: 5. Polák, 9. Gorol (pen.), 61. Ujec, 80. Bukač - 22. Vácha, 32. Šourek, 39. Mlynka, 44. Němeček, 69. Křelina. ŽK: 1:4. ROZHODČÍ: Hrkal - Urban, Šedivka. DIVÁKŮ: 165.

Domácí Sokol vlétl do utkání více než dobře. Už po pěti minutách dopravil míč do sítě Polák, kterého centrem oslovil Kakrda – 1:0. Hned z následující akce se pohotovou přízemní střelou, která prolétla těsně vedle levé tyče branky hostí, prezentoval Buriánek. O pár minut později viděl žlutou kartu za hru rukou Šourek a kopala se penalta, kterou bezpečně proměnil Gorol – 2:0! V tu chvíli by snad nikdo nepomyslel na to, že Sokol v tomto utkání neuspěje, co víc, že se zápas zvrhne v divokou přestřelku „hokejového“ střihu a domácí inkasují pět branek. Ale stalo se!

Hosté se vývojem utkání nenechali nikterak zaskočit a již ve 22. minutě dorazil zblízka odražený míč do domácí sítě Vácha – 1:2. Po půlhodině hry bylo vyrovnáno, když Nešporův centr zblízka zužitkoval Šourek – 2:2. V tu dobu se hra domácích začala rozpadat a otěže utkání pevně svírali hosté. Do poločasu se trefili ještě Mlynka a střelou k tyči uzavřel Němečk – 2:4.

Domácí odcházeli do kabin jako opaření a trenér Doležal sáhl do druhé půle hned k trojímu střídání, nic však nebylo platné. Hned v úvodu druhého dějství mohl snížit kapitán Živanic Herzán, jeho nebezpečnou střelu však hosté odvrátili na rohový kop. Hosté dobře presovali a dařilo se jim narušovat rozehrávku domácích, přesto však narůstající tlak Sokola přinesl snížení, když se v 61. minutě prosadil Ujec – 3:4. Jiskřičku naděje však brzo uhasil Křelina, který, po pár minutách na hřišti, využil dalšího zaváhání domácích a uloupený míč pohotově poslal do branky a opět to bylo o dva góly – 3:5. Deset minut před závěrečným hvizdem střílený centr Motyčky usměrnil do branky hostí Bukač - 4:5. Hosté si závěr utkání pohlídali a o zasloužené vítězství se připravit nenechali.

Po zápase byl odvolán dosavadní hlavní trenér TJ Sokola Živanice Petr Doležal, který u týmu působil od začátku této sezóny. K týmu byl povolán Roman Oliva, který již v minulosti Sokol vedl a který naposledy působil u divizního SK Vysoké Mýto. Roman Oliva převezme mužstvo na úterním tréninku (pozn. 17. 4. 2018).                                                                                                                         (JŠ)