Předkolo MOL Cup: FK Admira Praha - TJ Sokol Živanice 2:1 (0:1)

05.08.2019 17:09

FK Admira Praha - TJ Sokol Živanice 2:1 (0:1)

ŽIVANICE: Frydrych - Staněk, Herzán (62. Motyčka), Gorol, Buriánek, Hundák (12. D. Pánek), Petrus, Štěpánek (79. Gašpar), Polák, Nikodem, Langr.

BRANKY: 57. a 80. Radimský - 36. Nikodém. ROZHODČÍ: Radina. ŽK: 1:0. DIVÁCI: 215.

Sokol v první půli utkání zcela opanoval. Hosté ze Živanic se dostávali do šancí a domácí nestíhali vůbec nic. Do zaslouženého vedení poslal Sokol Nikodém, který se prosadil po individuální akci, když ze strany zatáhl míč až do vápna a zblízka prostřelil gólmana Pražanů. Ve velkých šancích se ocitli Petrus a Štěpánek, Sokol však vedení nepotvrdil. Naopak se nadvakrát prosadil Radimský, který domácím zařídil velmi překvapivý postup do prvního kola českého poháru.

Pohárový zápas okomentoval Michal Ferčák, který tým Sokola Živanic v utkání vedl: „Jsme nesmírně zklamaní. Když jsme šli po první půli do kabin, byli jsme bytostně přesvědčeni, že postoupíme. První poločas se nám podařil přesně podle představ. Hráli jsme přesvědčivě, domácí jsme k ničemu nepustili a šli jsme do zaslouženého vedení. Bohužel, v další fázi jsme opět neproměnili naše šance a domácí ve druhé půlce dvakrát vystřelili na naši bránu a dali dva góly.“      (JŠ)