Přípravné utkání: FC Hradec Králové (U21) – TJ Sokol Živanice 2:3 (1:1)

12.02.2018 08:29

FC Hradec Králové U21 – TJ Sokol Živanice 2:3 (1:1)

ŽIVANICE - 1. poločas: Ptáček - Buriánek, Zdeňka, Ferčák, Motyčka - Kakrda, Gorol,  Herzán, Hundák - Bukač, Kořínek.

2. poločas: Ptáček - Buriánek, Staněk, F. Pánek, Motyčka - Trupl, Gorol, Herzán, Hundák - Ujec, Kořínek.

BRANKY: 9. a 88. Miker - 39. Bukač, 56. a 70. Kořínek.

Hrál se vyrovnaný fotbal v rychlém tempu. Domácí šli do vedení v 9. minutě Mikerem, hosté srovnali šest minut před přestávkou Bukačem, po přesném centru Buriánka. Po změně stran měli hosté více ze hry, dvěma gólovými trefami se prosadil Jiří Kořínek, který bude bojovat o návrat do živanické sestavy. V 56. minutě mu tento ukázkově poslal míč do uličky Herzán - 1:2 a v 70. minutě mu u dalšího gólu asistoval Ujec - 1:3. Hradecká juniorka dvě minuty před koncem druhým gólem Mikera uzavřela brankový účet zápasu.

Zítra, v úterý 13. 2. 2018, odlétají živaničtí fotbalisté na soustředění do turecké Antalye, k pobřeží Středozemního moře, kde sehrají tři přípravné duely s druholigovými celky z Ukrajiny (FC Dnipro Cherkasy), Černé hory (FK Jedinstvo) a Kazachstánu (FK Kyzyl-Zhar Petropavl).

Trenér Petr Doležal může počítat s kompletním kádrem, pro Týdeník Pernštejn uvedl: “Navážeme na kondiční přípravu z domácího prostředí, více se budeme zaměřovat na práci s míčem, herní prvky, předpokládám, že se dostaneme na písčitý povrch, ke slovu přijde i posilovna, rehabilitace a využijeme další možnosti, které nám nabídne tamní hotelový areál a okolní terény. Výprava se do Čech vrátí v sobotu 24. února ve večerních hodinách.“