Prohráli jsme si zápas vlastními chybami, řekl Jaroslav Kratochvíl po utkání v Praze!

05.11.2018 07:51

TJ Slavoj Vyšehrad - TJ Sokol Živanice 3:1 (2:0)

ŽIVANICE: Hrnčíř - Buriánek, Košťál, Staněk, Motyčka - D. Pánek (46. Petrus), Ptáček, Herzán, Hundák - Ujec - Štěpánek (55. Gorol).

BRANKY: 17. Laňka, 45. Drobílek, 75. Čapek - 61. Hundák (pen.). ROZHODČÍ: Martínek - Mrkáček, Pekař. ŽK: 2:1 (Brejcha, Čapek - D. Pánek). DIVÁCI: 153.

Hrálo se na vyšehradské umělce a domácí v úvodních dvaceti minutách měli výraznou herní převahu. V 19. minutě Jandera vypálil z rohu vápna, jeho ostrou střelu gólman Hrnčíř vyrazil, ale jen k Laňkovi, jenž pohotovou střelou pod břevno otevřel skóre utkání. Ve 25. minutě Čapek z trestného kopu ohrozil živanickou branku, ale Hrnčíř jeho ránu vyrazil. O chvíli později si poradil i s Janderovou dělovkou. Hosté až ve 44. minutě zahrávali svůj první rohový kop, ve velkém vápně byl sporně atakován Pánek. Míč rychle vyvezl Brejcha, přiťukl jej Drobílkovi a kapitán střelou pod břevno zvýšil vyšehradské vedení.

Po změně stran přišel do hry Petrus a v 55. minutě Gorol a hra seživanickému týmu zlepšila. Byl to právě Gorol, kdo vysunul do vápna soupeře Hundáka, Krejdl jej fauloval a hosté z penalty snížili skóre na 2:1. V 72. min. trefil domácí Čapek tyč, opakovanou střelu mu zmařil Hrnčíř. O dvě minuty později po rohu Drobílka hlavou skóroval bývalý sparťan Čapek a bylo po nadějích - 3:1. A protože trestňák Gorola skončil ve zdi a další příležitosti již nepřicházely, vrací se Živaničtí zpět bez potřebných bodů.

Ohlasy trenérů

Roman Veselý (Vyšehrad): „Měli jsme dobrý vstup do utkání korunovaným gólem. Ve druhé půli vinou inkasované branky na 2:1 bylo utkání zbytečně hektické, měli jsme rozhodnout dříve než čtvrt hodiny před závěrem.“

Jaroslav Kratochvíl (Živanice): „Prohráli jsme si zápas vlastními chybami, které Vyšehrad dokázal potrestat. V první půli jsme byli ustrašení, málo aktivní a museli odolávat tlaku domácích. Hlavně nás mrzí druhý gól těsně před poločasem. To byl asi rozhodující moment utkání... Po změně stran jsme se s příchodem Gorola a díky proměněné penaltě dostali zpátky do hry a mohli pomýšlet i na bodový zisk. Zbytečná chyba při standardce znamenala gól v naší síti a v závěru si favorit skóre pohlídal...“

vyšlo 5.11.2018 v Týdeníku Pernštejn