První jarní body zajistil Sokolu krásnou střelou Lukáš Polák!

26.03.2018 08:27

TJ Sokol Živanice - FK Čáslav 1:0 (1:0)

ŽIVANICE: Ptáček – Novotný, Ferčák, Motyčka, Buriánek – Hundák (82. Bukač), Herzán, Gorol, Polák (90. Staněk) – Kakrda (89. F. Pánek), Petrus (70. D. Pánek).

BRANKA: 45. Polák. ROZHODČÍ: Vojtěch. ŽK: 2:3. DIVÁKŮ: 150.

Nakonec až 18. kolo bylo pro živanické fotbalisty tím „prvním jarním“, a to z důvodu odložení domácího utkání s Trutnovem a venku v Brandýse. 

První poločas patřil bezesporu rozjetému Sokolu, který obranu hostí zásoboval nebezpečnými akcemi. Krásnou střelou pozdravil Gorol už ve 12. minutě hostujícího gólmana Kubáta. Ten se však aktivizovat nemusel, neboť měl dobře postavené břevno. Průběh první půle přinesl místy až drtivý tlak domácích, kteří hostům balón půjčovali jen sporadicky, avšak útočným akcím chyběla přesnost, ale i štěstí v zakončení. Po půlhodině hry byl surově faulován unikající Kakrda, hostující stoper Kunášek však od rozhodčího Vojtěcha viděl pouze žlutou kartu! V závěru prvního dějství se vystupňoval tlak Sokola. Dvě velké šance zaznamenal bek Ferčák a když ve 44. minutě trestný kop v podání Gorola opět orazil jen konstrukci branky, vzal otěže zápasu do svých rukou Polák, který se zmocnil míče, na půlce se prosmýkl kolem čáslavského záložníka, prošel sám hřištěm a před velkým vápnem celý brejk zakončil krásnou umístěnou střelou a poslal domácí do zaslouženého vedení – 1:0!

Po změně stran o sobě nechal opět slyšet brankychtivý Ferčák, který však v dobrém postavení nezúžitkoval přesný Hundákův centr! Druhá půle již mnoho fotbalové krásy nepřinesla a za zmínku stojí pouze nebezpečný závar před brankou gólmana Ptáčka v závěru utkání, který však domácí s přehledem ustáli. Třeba také dodat, že utkání provázela řada tvrdých soubojů, zejména z dílny hostujícího celku. Minimálně za výkon v první půli však zasloužené tři body pro Živanice.

V příštím kole se Sokol představí v rámci derby v Pardubicích proti rezervě místního FK, utkání je plánováno na pátek 30. 3. 2018 od 14:00 na hlavním hřišti v areálu Pod Vinicí.                                                                                            (JŠ)