Severočeši dorazili do Živanic s devíti hráči s profismlouvou v základu

13.10.2019 17:45

TJ Sokol Živanice - FK Teplice B 1:1 (0:1) - penalty: 2:4.

ŽIVANICE: Frydrych - Buriánek, Staněk, Vyšehrad, Polák - Gorol (89. Motyčka), Herzán - D. Pánek (78. Hundák), Petrus, Nikodem - Štěpánek (71. Gašpar).

BRANKY: 87. Petrus - 43. Vobecký. ŽK: 4:3 (jedna pro živanickou lavičku po zjevných nepřesnostech sudího Ulrycha, jemuž sekundoval na lajně Gunitš). ROZHODČÍ: Ulrich - Gunitš, Starý. DIVÁCI: 158.

Vyložené šance: 3:3. Střely na branku: 6:5, mimo branku: 5:4, rohy 5:2, fauly: 9:18.

ŽIVANICE - Byl to zápas prvního s posledním a hosté neponechali nic náhodě. Do utkání nasadili devět hráčů s profismlouvou, přesto živanický tým neporazili.

Severočeši byli ve hře v první půli přesnější a rychlejší v kombinaci, živanický tým měl určitý respekt ze soupeře. Hosté byli v první půli nebezpečnější, Vyhnal z ideální pozice dokonce nastřelil tyč živanické branky. Na koně je  posadil vedoucí gól ve 43. minutě, kdy po akci Kodeta se Šupem přesný centr zužitkoval před Frydrychem teplický Vobecký - 0:1. Ze strany domácích toho v první půli příliš k vidění nebylo.

Druhý poločas přinesl právě obrácený obraz hry. Domácí ve druhé půli svého soupeře znatelně potrápili, když se hrálo především na jeho půli. Domácí byli aktivnější, rychlejší a bojovnější. Buriánek přízemní střelou dokonce nastřelil tyč. Dvakrát hosté zahráli ve vápně rukou, ale tento přestupek  k nevoli diváků zůstal nepotrestán. Domácí se už už radovali v 85. minutě, kdy standardku Živanic prodloužil hlavičkou směrem k domácí bráně teplický hráč, avšak míč se od břevna odrazil ven. Sokol ale nakonec tři minuty před koncem skóre vyrovnali, zblízka se prosadil Petrus a domácí tak zachránili bod – 1:1. Soupeř měl v sestavě devět hráčů, kteří mají v Teplicích profesionální smlouvu a tak zisk jednoho bodu má pro živanický tým svoji hodnotu.

O druhém bonusovém bodu rozhodly penalty: Nikodem 1:0, Vyhnal 1:1, Buriánek 2:1, Šup 2:2, Hundák neproměnil, Liška 2:3, Petrus přestřelil, Trubač 2:4...                                                                              (jma)